G4Media.ro

Patru asistente și infirmiere au fost inculpate în cazul incendiului din 2021…

Sursa foto: ISU Prahova

Patru asistente și infirmiere au fost inculpate în cazul incendiului din 2021 de la spitalul Movila din Ploiești / Doi pacienți au murit arși de vii / Cauza incendiului: scurt circuit electric produs într-o atmosfera saturată de oxigen

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a finalizat ancheta în cazul incendiului din 2021 care s-a produs într-un salon din secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, anunță Ziarul Incomod. Doi pacienți au murit atunci arși de vii.

Patru persoane, asistente medicale și infirmiere, au fost inculpate în acest dosar, fiind acuzate de distrugere care a avut ca urmare un dezastru și nerespectarea măsurilor SSM, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de lângă Tribunalul Prahova.

Ancheta a stabilit drept cauză a incendiului: scurt circuit electric produs într-o atmosfera saturată de oxigen.

Dosarul urmează să fie deferit justiției în perioada imediat următoare.

Incendiul, soldat cu decesul a doi pacienți și rănirea altora, s-a produs în dimineața zilei de 11 noiembrie 2021, într-unul dintre saloanele unde erau internați bolnavii de COVID-19, aflați în stare gravă și care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

La locul intervenției au fost găsite 16 persoane (dintre care 6 femei și 10 bărbați) care aveau nevoie să fie transferate la un alt spital și două decedate. Printre răniți s-a aflat și o infirmieră care a suferit arsuri pe corp în timp ce încerca să stingă focul în salon.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Arafat cand isi da demisia? sau el ca si Isarescu sunt numiti in functie pe viata.