G4Media.ro

Patronatele din turism lansează programul „Litoralul pentru toţi”, prin care turiştii se…

Patronatele din turism lansează programul „Litoralul pentru toţi”, prin care turiştii se pot caza la mare plătind între 50 şi 140 de lei pe zi, începând cu 1 septembrie

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat joi că lansează programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiştii beneficiază de cazare la mare plătind între 50 şi 140 de lei pe zi, începând cu 1 septembrie până în 30 septembrie, transmite News.ro

„Acest program social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie si august. Tarifele practicate în programul special Litoralul pentru toţi sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon”, a informat FPTR.

Aflat la a 36-a ediţie, programul special „Litoralul pentru Toţi” este singurul program social din România susţinut integral de patronatele hoteliere autohtone.

„Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program menţin aceleaşi tarife nemodificate de şapte ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Şi în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, arată reprezentanţii federaţiei.

Pentru al treilea an consecutiv, turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal.

„Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, sau direct de către hotel. Astfel, peste 14.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse”, precizează patronatul.

FPTR este o organizaţie reprezentantivă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatori a peste 33.000 de salariaţi, membrii FPTR având o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

Sura: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Duceti-va dracului cu mizeria voastra!

  2. Comuniștii avea milă de populație și nu începea școlile înainte de 15 sectembrie.

  3. Anul acesta am avut o experienta groaznica intr-un hotel de pe litoral. Statiunea Venus! Cica hotelul avea trei stele (au cazut din cer), dar restaurantul aferent avea alt nume si era cotat la doua (tot cazatoare, ca altfel nu se explica)! Mic dejun fix la farfurie, in valoare de 30 de lei, dar conform meniului nu ar fi fost mai mult de 15 lei. Pentru pranz si seara, maxim 4-5 feluri, gatite in stil cantina. La restaurant serveau copii, angajati sezonier. In hotel nu auzisera de curatenie in camere si de schimbatul lenjeriei! Toata afacerea m-a costat o gramada de bani, si mi-am promis ferm sa nu mai am incredere in pliantele colorate din agentiile de turism si in site-urile de promovare turistica mincinoase!