G4Media.ro

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, mustrare la adresa Patriarhului rus Kirill: Biserica Ortodoxă a…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Arctic Circle

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, mustrare la adresa Patriarhului rus Kirill: Biserica Ortodoxă a Rusiei este responsabilă pentru conflictul din Ucraina / „Biserica și conducerea din Rusia au cooperat la crima de agresiune”

Șeful spiritual al creștinilor ortodocși din lume a declarat miercuri că puternica Biserică Ortodoxă a Rusiei este responsabilă pentru conflictul din Ucraina, dar că este gata să ajute la „regenerarea spirituală” postbelică a Rusiei, relatează The Guardian.

Comentariile Patriarhului Ecumenic Bartolomeu sunt o mustrare pentru Patriarhul rus Kirill, al cărui sprijin vocal pentru invazia Moscovei în Ucraina a divizat Biserica Ortodoxă mondială.

Bartolomeu, care în 2019 a înfuriat Moscova prin recunoașterea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei nou înființate, a declarat că autoritățile ruse folosesc Biserica ca pe un „instrument pentru obiectivele lor strategice”.

„Biserica și conducerea de stat din Rusia au cooperat la crima de agresiune și au împărțit responsabilitatea pentru crimele care au rezultat, cum ar fi răpirea șocantă a copiilor ucraineni”, relatează Reuters, a declarat el la o conferință organizată în parlamentul Lituaniei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cu toata reverenta: Sfintia-Ta a auzit ce-a zis Medevedev? Cica sa te uiti în slava ceriului, nu catre cel de sus, ci catre ceea ce face bum! Ma rog sa fiu iertat pentru usuratatea-mi.

  2. Vorbe degeaba. Patriarhul ecumenic trebuie sa-l excomunice pe KGB-istul de Kiril.

  3. putleristii ar vrea sa controleze toate tarile vecine prin nationalism ortodox…da uite ca bartolomeu …sefu ortodoxilor le spune verde n fata ca sint cr.im.inali…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️majoritatea tarilor membre onu nu recunosc teritoriile anexate ilegal…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️xă ti o mping in loc sa i spuna putlerului ca i da arme vorbeste ca un sef absolut despre pace…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣