G4Media.ro

Patriarhul Daniel, vizitat de noul ambasador al Germaniei. Cei doi au vorbit…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Patriarhul Daniel, vizitat de noul ambasador al Germaniei. Cei doi au vorbit despre provocările COVID-19, șeful BOR susținând că e nevoie de ”o mai bună informare din partea autorităților”

Provocările cauzate de contextul pandemic actual şi sprijinul acordat cetăţenilor din partea autorităţilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus au figurat pe agenda convorbirilor dintre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, transmis miercuri AGERPRES, diplomatul german a reliefat disponibilitatea ţării sale de a coopera cu Biserica Ortodoxă Română, prin împărtăşirea experienţei în aceste domenii, inclusiv în ceea ce priveşte diferitele provocări cauzate de contextul pandemic actual.

„Patriarhul României a apreciat că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităţilor, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, precizează Patriarhia.

Totodată, Patriarhul Daniel a menţionat beneficiile cooperării în domeniul academic, prin sprijinul acordat de Bisericile din Germania studenţilor ortodocşi români, patriarhul exprimându-şi speranţa că relaţiile bune româno-germane vor contribui la cooperarea reciproc avantajoasă.

De asemenea, a fost subliniată importanţa educaţiei şi a bunei informări în domeniul protejării mediului înconjurător, dar şi a promovării unor proiecte în domeniul asistenţei copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi a persoanelor vârstnice vulnerabile.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu trebuie uitat refuzul bisercii de a sprijini statul pe care-l mulge.

  2. Ce treaba are BOR cu ambasadorul asta?

  3. Sper ca prin „promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus” nu se intelege Certificat Verde…

    Asta mai lipsea, sa se dea si Biserica de partea dictaturii. Nu ca ar fi o surpriza prea mare, dar sperasem ca macar sa nu se bage…