G4Media.ro

Patriarhul Daniel, apel pentru încetarea conflictului armat dintre evrei şi palestinieni în…

Patriarhul Daniel, apel pentru încetarea conflictului armat dintre evrei şi palestinieni în Ţara Sfântă

Patriarhul Daniel a făcut, miercuri, un apel ”pentru încetarea conflictului armat dintre vrei și palestinieni în Țara Sfântă”, unul dintre rarele mesaje pe teme de politică externă ale Patriarhiei. De notat că apelul patriarhului nu condamnă vreuna dintre părți pentru escaladarea conflictului, ci se limitează la constatări de ordin general.

Redăm mai jos integral mesajul Patriarhului Daniel:

”În contextul îngrijorător creat de escaladarea gravelor violențe de natură armată ce se desfăşoară actualmente în spațiul israeliano-palestinian, ostilități militare care au condus deja la moartea multor persoane civile, între care şi mulți copii, Patriarhia Română se roagă lui Dumnezeu pentru încetarea conflictului şi restabilirea păcii în Ţara Sfântă.

Orice conflict armat prelungit, alimentat de ură și resentiment, provoacă multă suferință celor nevinovați și răni foarte adânci în toate registrele vieții sociale.

Deși par foarte greu de realizat, pacea, dialogul şi reconcilierea rămân totuşi calea cea mai dreaptă şi mai demnă pentru a depăşi conflictele între persoane şi popoare.

Adresăm un apel stăruitor pentru încetarea violenţei și restabilirea păcii inter-etnice și religioase în Țara Sfântă, cu speranţa reluării vizitelor în siguranță pentru toți pelerinii doritori de închinare în „Orașul păcii” – Ierusalim şi în toată Ţara Sfântă. Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască decidenţilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, apărători ai vieții umane.”

Sursa Foto: Basilica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Pai Haurescu Goldstein ce pazeste ? Nici de neamul lui nu-l intereseaza, ce sa mai zicem de romania sau de romani.

  • Sfânta schizofrenie din fruntea BOR: să nu îndemni expressis verbis poporul să se vaccineze, să respecte recomandările medicilor și regulile instituite în pandemie, să nu-i dai peste bot descreieratului Teodosie, dar să te năpustești cu apel către evreii & musulmanii de la mii de kilometri depărtare! Halal înţelepciune, nefericită lipsa de har a dlui Ciobotea Daniel!

 2. Gata si razboiul!
  Daca nu se baga Daniel in seama se macelareau aia intre ei!

 3. Preasecuristul Daniel cel cu chip cioplit pe clopete a grait

 4. S-a trezit mediatorul, când lumea trebuia îndemnat la vaccin tăcea mâlc. Halal popa!!

 5. Poate face o slujba impreuna cu toti IPS-ii din RO si il indura pe Dzeu sa inceteze razboiul. Numai cu voia Lui se paote. GG Daniel

 6. abia acum se opresc. noric de dãnuț cu d mic.

 7. Conflictul este intre Iran si Hamas pe de-o parte si Israel pe de alta. Agresorul este Hamas.

 8. Vezi de banii tai. Nu te baga nimeni în seama

 9. Cei mai intolerantatibsi si rasiști de pe fata pamentului sunt evreii și musulmanii. Vai de bieții creștinii din Palestina.
  Nu va interesează soarta lor? Și de fapt pe nimeni nu interesează, o sa fie măcelăriți și aceștia, ca cei din Siria. În contextul asta a vorbit Daniel.
  Dar vouă „tolerantilor” ce va pasă?

 10. Ce treaba are Daniel cu creștinii din Siria sau Israel? S-a băgat și el sa fie. Sa o lase mai moale cu bunul creștin. Ca se interesează de creștinii din lume. Singurul interes al lui sunt banii. Oamenii care sunt creștini din zonele acelea au oamenii lor care chiar se preocupa de ei. Poate zice o zicere Daniel despre războiul klingonieniilor. Ce o sa facă crestinii de pe Marte????săracii.

 11. Incredibil! Sfânta schizofrenie din fruntea BOR: să nu îndemni expressis verbis poporul să se vaccineze, să respecte recomandările medicilor și regulile instituite în pandemie, să nu-i dai peste bot descreieratului Teodosie, dar să te năpustești cu apel către evreii & musulmanii de la mii de kilometri depărtare! Halal înţelepciune, nefericită lipsa de har a dlui Ciobotea Daniel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.