G4Media.ro

Patriarhia anunță măsuri speciale de Bobotează: Culoare de acces, apă îmbuteliată în…

Patriarhia anunță măsuri speciale de Bobotează: Culoare de acces, apă îmbuteliată în sticle de 1 litru, masca obligatorie și distanță de 1,5 metri între participanți

Patriarhia Română a anunțat programul ceremoniilor de Bobotează și măsurile speciale luate în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus: culoare speciale de acces, apă îmbuteliată în sticle de 1 litru, masca obligatorie și distanță de 1,5 metri între pariticanți.

„La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021 credincioșii vor primi, începând cu ora 7:00, Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântați prin stropire.

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfășura în contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitare și conform următorului program:

Marți, 5 ianuarie 2021, Ajunul Bobotezei

– Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. În același timp, în Altarul de vară, va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbuteliată până seara, în sticle de un litru.

– Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate marți, 5 ianuarie 2021, vor fi oferite credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, începând cu ora 7:00, lângă Altarul de vară. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție.

Miercuri, 6 ianuarie 2021, Boboteaza

– Între orele 07:00 – 14:00 accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală);

– Între orele 09:30 – 12:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare;

– Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârșită din nou Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reședinței Patriarhale, după care credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.

– Pentru a se evita aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mari, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenți, ci credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ortodoxia invechita si cu accente politicianiste e sortita esecului. In caz ca nu s-au prins, tot mai multi romani simt rusinea ca religia lor e prinsa in vremuri arhaice si isi doreste sa conduca societatea la nivel politic. Esec total.

  • Care tot mai mulți? Toate măsurătorile sociologice pun biserica în top. Aleg și enoriașii raul cel mai mic, mai bine spălați pe creier de Daniel decât de toți curistii cu apucături neomarxiste.

  • Care tot mai mulți? Toate măsurătorile sociologice pun biserica în top. Aleg și enoriașii raul cel mai mic, mai bine spălați pe creier de Daniel decât de adepții lui Marx cu apucături bolșevice.

  • * ambele variante sunt corecte

 2. Meh, reguli respectate la Hogwarts ? Nu-i apară Saruman de orice boală?

 3. Care tot mai mulți? Toate măsurătorile sociologice pun biserica în top. Aleg și enoriașii raul cel mai mic, mai bine spălați pe creier de Daniel decât de toți curistii cu apucături neomarxiste.

 4. Regulile nu se aplica la Arhiepiscopia Tomisului
  Teodosie face ce vrea
  Politia se face ca nu vede

 5. Măi, voi sunteți nostalgici după comunism!