G4Media.ro

Pașapoartele lui Trump, ridicate în timpul percheziției FBI la Mar-a-Lago, i-au fost…

sursa foto: White House

Pașapoartele lui Trump, ridicate în timpul percheziției FBI la Mar-a-Lago, i-au fost restituite fostului președinte

Pașapoartele aparținând lui Donald Trump, care au fost luate de FBI în timpul percheziției efectuate săptămâna trecută la reședința sa din sudul Floridei, i-au fost restituite fostului președinte, a confirmat o sursă citată de CBS News.

Potrivit sursei citate, pașapoartele i-au fost restituite lui Trump după ce au fost descoperite de o „echipă de filtrare”, un grup de anchetatori federali care verifică materialele confiscate în timpul executării unui mandat de percheziție.

FBI a precizat într-o declarație că, atunci când execută mandatele de percheziție, biroul „urmează procedurile de percheziție și confiscare ordonate de instanțe, apoi returnează obiectele care nu trebuie să fie reținute în scopul aplicării legii”.

Într-o postare în jurul orei 13:30 (ET), luni, pe Truth Social, platforma de socializare a fostului președinte, Trump a afirmat că FBI a „furat” trei pașapoarte, dintre care unul, potrivit lui, era expirat, atunci când agenții au efectuat percheziția de la Mar-a-Lago săptămâna trecută.

„Acesta a fost un atac asupra unui adversar politic la un nivel nemaiîntâlnit până acum în țara noastră”, a scris el. „Lumea a treia!”

Câteva ore mai târziu, Taylor Budowich, un purtător de cuvânt al lui Trump, a împărtășit pe Twitter un e-mail pe care avocații fostului președinte l-au primit de la Jay Bratt, un oficial de rang înalt al Departamentului de Justiție, care i-a avertizat că pașapoartele au fost luate și vor fi returnate.

„Am aflat că agenții de filtrare au confiscat trei pașapoarte aparținând președintelui Trump, două expirate și unul fiind pașaportul său diplomatic activ. Le returnăm, iar acestea vor fi pregătite pentru a fi ridicate de la WFO la ora 14.00 astăzi”, a scris Bratt.

E-mailul a fost trimis avocaților lui Trump luni la ora 12:49 p.m. ET, înainte de acuzația fostului președinte că FBI i-a furat pașapoartele. Sursa din cadrul forțelor de ordine a confirmat, de asemenea, exactitatea e-mailului trimis de Bratt, care este șeful Secției de contrainformații din cadrul Departamentului de Justiție.

În percheziția de săptămâna trecută de la Mar-a-Lago, agenții FBI au confiscat 11 seturi de documente clasificate, inclusiv cutii care conțineau înregistrări marcate „secret”, „top secret”, „confidențial” și „classified/TS/SCI”, sau informații strict secrete/sensibile, potrivit mandatului de percheziție.

Mandatul și documentele care îl însoțesc au indicat, de asemenea, că președintele este anchetat pentru posibile încălcări a trei legi federale, inclusiv a Legii spionajului, în special a secțiunii din această lege care implică colectarea, transmiterea sau pierderea de informații de apărare.

De la percheziția FBI, Trump a criticat în repetate rânduri Departamentul de Justiție și biroul, susținând, fără dovezi, că este vorba de un atac motivat politic care vizează un posibil contracandidat al președintelui Biden în 2024.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Tactică de securiști… Să nu poată pleca din țară. Prevenitv în cazul în care descopereau ceva cu care să îl poată aresta.

 2. abia astept sa vina paybackul dupa viitoarele alegeri.

  • Comentatori ultraconservatori /paleoconservatori americani lansează ideea ca democrații sunt perfect conștienți ca nu îl pot bloca pe Trump sa candideze în 2024 printr-o condamnare (greu de obținut) dar încearcă sa îl elimine din listele de candidați în unele state, mai ales în cele dominate de progresist. Ar fi o lovitura foarte subtila a democraților sa refuze înscrierea pe listele de candidați invocând „dreptul statelor”.

  • Cică Trump nu este agent rus și nu are t e aba cu Putin haha dar cum se face ca ce-o care ii iau apărarea sunt aceeasi care il pupa-n poweela pe putin zi de zi! Ce trolii terminati !

 3. Pute a coruptie in FBI, de rupe. Accidental au luat si ce nu aveau voie, cum ar fi 3 pasapoarte, 2 expirate unul valid. Ne cred prosti. Bine ca nu I au luat si chilotii Melaniei. Accidental.

  • Stii tu ca nu aveau voie!!! 😂😂😂. Ai citit mandatul de perchezitie. Fugi tare la grisulet ca te asteapta.

 4. Pai satanist e trump insusi 😂😂😂😂. Bai de unde ati gasit-o me pe trollul asta?? E praf monica asta saraca

 5. Satanism?! Hahaa troll-i lui Putin îl apară pe Trump, trolli au fost luati direct de la spitalul 9! :))))))))))

 6. Simtea nevoia ca intr-o zi era posibil sa dispara cu secretele si era pregatit?