G4Media.ro

Pas mare pentru legea anti-Huawei: Proiectul legii 5G a primit raport de…

Pas mare pentru legea anti-Huawei: Proiectul legii 5G a primit raport de admitere din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților, urmează votul în plen. Forul decizional este Senatul

Proiectul guvernului privind legea 5G a primit miercuri raport de admitere din partea comisiilor juridică, de apărare și de tehnologia informației din Camera Deputaților. Actul normativ a fost adoptat în forma transmisă de guvern, fără a fi adoptat niciun amendament. Proiectul a fost adoptat cu majoritate de voturi, fiind înregistrate doar 6 abțineri.

Votul final în plenul Camerei Deputaților, care este primul for sesizat în acest caz, va fi dat, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Proiectul va fi transmis apoi Senatului, care este Camera decizională.

Guvernul a aprobat în 15 aprilie proiectul legii 5G și l-a trimis pentru vot în procedură de urgență în Parlament, în ciuda unei campanii intense de lobby a companiei Huawei. În afara Huawei, mai mulți jucători din piața telecom reclamă faptul că prevederile proiectului de lege vor duce la creșterea exponențială a costurilor, dat fiind că trebuie să înlocuiască rapid echipamentele actuale furnizate de producătorul chinez.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.