G4Media.ro

Partizanii ruși anti-Kremlin au efectuat noi raiduri în Belgorod (Institutul pentru Studiul…

Photo by SERGEY BOBOK / AFP

Partizanii ruși anti-Kremlin au efectuat noi raiduri în Belgorod (Institutul pentru Studiul Războiului)

Institutul pentru Studiul Războiului afirmă că elemente ale Corpului Voluntarilor Ruși pro-ucraineni și ale Legiunii pentru Libertatea Rusiei au efectuat ieri o altă operațiune în Belgorod, transmite Sky News.

Imagini geolocalizate arată că ultimul grup operează în apropiere de Novaya Tavolzhanka în Rusia (la 3,5 km de granița cu Ucraina), iar ambele grupuri lovesc poziții rusești în apropiere de această așezare și de Shebekino (tot în regiunea Belgorod).

Ministerul rus al Apărării a precizat că ofițerii Serviciului rus de pază a frontierei și ai Serviciului Federal de Securitate au oprit două companii de infanterie motorizată, întărite cu tancuri, care au încercat să „invadeze” teritoriul rus în apropiere de Shebekino și Novaya Tavolzhanka.

ISW precizează că aceste operațiuni sunt raiduri – conform doctrinei armatei americane, aceasta înseamnă că sunt atacuri la scară mică care implică intrarea rapidă pe teritoriul ostil cu un anumit obiectiv, iar apoi o retragere planificată fără a căuta să stabilească un control pe termen lung.

Denis Kapustin (cunoscut și sub numele de Denis Nikitin), comandantul Corpului Voluntarilor Ruși, a vorbit, în urmă cu o săptămână, pe partea ucraineană a frontierei cu Rusia la o zi după ce grupul său a afirmat că a fost în spatele unui raid armat în zona Belgorod.

El a spus: „Cred că ne veți vedea din nou pe partea aceea. Nu pot dezvălui aceste lucruri viitoare, nu pot dezvălui nici măcar direcția. Granița… este destul de lungă, totuși, din nou, va exista un punct în care lucrurile se vor încinge.”

El a declarat că luptătorii săi anti-Putin au deținut „aproximativ 42 de kilometri pătrați” de teritoriu rusesc „pentru o perioadă destul de lungă”, adăugând: „Luptăm pentru libertate, luptăm împotriva nedreptății, așa că luptăm împotriva torturii, luptăm împotriva actelor teribile de brutalitate polițienească”.

Liderul Corpului Voluntarilor Ruși spune că planurile grupului includ mai multe incursiuni în Rusia, adăugând: „Ar trebui să aveți puțină răbdare și să mai așteptați câteva zile”.

Incursiunea unităţilor de sabotori în regiunea rusă Belgorod, acţiune revendicată de două grupări armate ruseşti anti-Kremlin, a adus în prim-plan rolul voluntarilor ruşi care luptă de partea ucraineană.

Agenţia de presă EFE prezintă, într-un material, principalele grupări armate de voluntari ruşi şi de alte etnii din spaţiul post-sovietic care luptă de partea Kievului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Kievul in 3 zile” s’a transformat in „Belgorod recapatat dupa 3 zile”?