G4Media.ro

Partidul REPER propune consultarea populației pentru construirea bugetului pe 2023

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul REPER propune consultarea populației pentru construirea bugetului pe 2023

Partidul REPER propune, printr-un comunicat de presă transmis marți, consultarea populației pentru construirea bugetului pe 2023.

Legea Bugetului intră în dezbaterea Parlamentului României la începutul lunii decembrie, iar formațiunea politică propune un formular prin care populația poate propune proiecte, pentru ca mai apoi, susține partidul, parlamentarii REPER să depună amendamente la Legea Bugetului.

  • „Solicităm pentru prima dată în mod activ consultarea populației pe bugetul național. Românii trebuie să fie consultați ori de câte ori se iau decizii care angajează bugetul public la nivel local și național. Bugetul ne arată ce este important pentru țară, în ce investim an de an. El trebuie să reprezinte cetățenii, să reflecte valorile și nevoile lor cele mai acute. Hai să definim împreună ce este important pentru români!”, a transmis Ramona Strugariu, copreședinte Partidul REPER.
  • „Vă chemăm alături de noi să ne propuneți proiecte pentru care colegii noștri, parlamentarii REPER, să lupte să le includă în bugetul pentru 2023. Sunt banii comunităților noastre, sunt bani munciți de fiecare cetățean activ al României. Sunt de asemenea bani europeni, pentru că suntem cetățeni europeni, și trebuie folosiți chibzuit”, arată Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER.
  • „Este primul apel de acest gen lansat vreodată de un partid cu reprezentare în Parlament și mă aștept ca voi, cetățenii, să răspundeți în număr cât mai mare. După cum spune o frază atribuită lui Martin Luther King, bugetul este un document moral, pentru că el definește prioritățile societății. Să reprezinte cetățenii, să reflecte valorile și nevoile lor cele mai acute. Să indice care sunt lucrurile importante și urgente de realizat și rezolvat. Avem o responsabilitate pentru voi, pentru viețile noastre, pentru societatea românească, așa că spuneți-vă părerea!”, a transmis la rândul său parlamentarul REPER Cătălin Teniță.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. REPER are cateva persoane de calitate din fostul PLUS care ar merita oricand sa ajunga intr-o pozitie decizionala. Din pacate va fi foarte greu sa mai construiasca un partid acum. Nu mai exista nicio emulatie sociala, diaspora a fost pusa la respect nu cred ca mai este interesata in vreun fel de Romania, iar PSD-ul este pe cai mari. Eu unul am sa votez cu ei pentru ca stiu ce calitate au acesti oameni. Sper sa reuseasca sa contruiasca ceva, insa va fi foarte greu. Nu prea mai ai cu cine. Nu prea mai ai pentru cine.

  2. reper are si cateva personaje foarte legate de actuala sau fosta securitate…

  3. O propunere despre care inițiatorii știu că n-are cum să treacă niciodată. Politicianism tembel.

    Dacă sunt atât de preocupați de bugetarea participativă, să înceapă cu propriul lor partid. Cetățenii să hotărească pe ce cheltuie banii partidul reper.

  4. Frecție la un picior de lemn!

    • Romanashii nu vor asa ceva, sa fim serioși. Ei nu merg la vot, daramite sa participe la astfel de consultări.

  5. cu un procent nu prea mic de analfabeti functionali si altii tembeli nu cred ca vor putea sa-si dea cu parerea pe acest subiect O propunere nerealista si imposibila dar da bine la transparenta

  6. Să rezolve consultările cu poporul din trecut.Cea cu 300 de parlamentari de exemplu.

    • Doua intrebari am pentru orice candidat:

      1. Ce ar trebui facut cu rezultatul referendumului privind unicameralul si cum ai actionat pana acum in aceasta problema?

      2. Care ar fi conditiile ce ar trebui indeplinite pentru a renunta la contractul pe care tocmai mi-l propui: sa te votez ca sa ma reprezinti in pozitia X?

      Ma lasi balta ca sa devii ministru? Pleci de capul tau din postul de consilier ca sa devii parlamentar sau ministru (vezi cazul Vlad Voiculescu)? Dezertezi din Parlamentul national ca sa te duci la Bruxelles? Ma lasi cu ochii in soare si pleci de la Bruxelles ca sa devii primar (vezi cazul Clotilde Armand)?