G4Media.ro

Partidul Național Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internațională, cea mai mare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul Național Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internațională, cea mai mare alianță de centru-dreapta din lume

Partidul Național Liberal este, începând de astăzi, membru al Uniunii Democrate Internaționale (International Democracy Union – IDU), cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de țări, transmite într-un comunicat oficial PNL Decizia a fost luată, în unanimitate, la Reuniunea Executivă a Uniunii de la Washington.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa și împărtășim aceleași valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică și individuală, egalitatea de șanse, sprijinirea mediului privat și respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România și în regiune. În contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie să fim cât mai unite în apărarea liberalismului și valorilor noastre democratice peste tot în lume”, a transmis președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

„Aderarea la Uniunea Democrată Internațională confirmă că Partidului Național Liberal este singurul partid de centru-dreapta din România recunoscut pe plan internațional. Această afiliere va crește și mai mult influența noastră la nivel internațional și va oferi noi oportunități de colaborare cu alte partide de centru-dreapta din Europa și din afara ei”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, care a reprezentat Partidul Național Liberal la reuniunea IDU de la Washington.

Din IDU fac parte principalele partide de centru-dreapta din Uniunea Europeană, printre care Uniunea Creștin-Democrată din Germania, Partidul Popular din Spania, dar și Partidul Popular European (cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din Europa). Partidul Republican din Statele Unite ale Americii, Partidul Conservator din Regatul Unit al Marii Britanii, Partidul Conservator din Canada și Partidul Liberal din Australia sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Democrate Internaționale.

IDU a fost înființată în 1983. Printre membrii săi fondatori se numără Margaret Thatcher (prim-ministrul Marii Britanii între 1979 și 1990), George Bush Sr (președinte al Statelor Unite ale Americii între 1989 și 1993), Jacques Chirac (președinte al Franței între 1995 și 2007) și Helmut Kohl (cancelar al Germaniei între 1982 și 1998).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Asta în timp ce în Oradea au fost arborate afișe cu „PNL foame de bani”.

 2. S-au aliat tocmai acum, cand sunt gata de desfiintare? Mai vorbim dupa alegeri.

  • E o gluma. Cred ca e preluata din Times New Roman. :))

   Cea mai buna poanta e asta: „Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa și împărtășim aceleași valori de centru-dreapta. 😄🆒😄

 3. Da, mari democrați ăștia de la PNL.
  Oare boții care acum două zile scriau elogii pe pagina Ministrului Educației (PNL) fac parte din viziunea lor despre o democrație sănătoasă?

 4. Cu Mă ciucă 10 care ii si intrece.

 5. Voi ce mai vreti mai?
  In decursul timpul v-au iertat de toate electoratul vostru dar ce ati facut ultima data nu va mai poate ierta.
  Voi sunteti terminati si cu coroana deasupra.

 6. IDU este alianta partidelor CONSERVATOARE. da de un’sa stie ciuca? partidu’ lui Nehammer, in Austria — ca sa stim despre ce vorbim. sau Viktor Orban, in Ungaria – mai pe limba noastra.