G4Media.ro

Partidul german al Verzilor nominalizează pentru prima dată un candidat propriu la…

Sursa foto: B90DieGruenen / Facebook

Partidul german al Verzilor nominalizează pentru prima dată un candidat propriu la funcţia de cancelar: Annalena Baerbock

UPDATE: Candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei din partea partidului Verzii va fi Annalena Baerbock, care va conduce formaţiunea în campania pentru alegerile federale de la 26 septembrie, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut de celălalt copreşedinte, Robert Habeck, el însuşi candidat la nominalizare.

Annalena Baerbock, membră în Bundestag din 2013, va fi primul candidat al Verzilor la funcţia de cancelar.

În vârstă de 40 ani, Baerbock s-a născut în Saxonia Inferioară, trăieşte cu familia la Potsdam, lângă Berlin, şi a câştigat de trei medalia de bronz la campionatele germane de trambulină. În partid este respectată ca o politiciană serioasă şi capabilă, care preferă să se aplece asupra detaliilor de politică în locul unei retorici înflăcărate.

Știrea inițială: Partidul german al Verzilor, aflat în ascensiune de popularitate, îşi nominalizează luni, pentru prima dată în istoria sa, propriul candidat la funcţia de cancelar în perspectiva alegerilor legislative federale din luna septembrie, transmite dpa, citată de Agerpres.

Cei doi candidaţi, Robert Habeck şi Annalena Baerbock, conduc împreună partidul din 2018, într-o perioadă în care acesta este beneficiarul unui val de popularitate.

În condiţiile în care în jur de 20% din electorat declară că îi vor sprijini la alegerile din septembrie, Verzii sunt pe cale să obţină zeci de mandate în Bundestag.

În această situaţie, ar putea revendica cu îndreptăţire un loc în orice viitoare coaliţie de guvernare post-Merkel.

Dintre cei doi, Robert Habeck, în vârstă de 51 de ani, este politicianul mai experimentat. A fost ministru al mediului timp de şase ani în landul de unde provine, Schleswig-Holstein, şi este figura intelectuală a partidului, având publicate mai multe cărţi, inclusiv pentru copii.

Un fapt neobişnuit pentru un politician german, Habeck – ca şi cancelarul Angela Merkel, de altfel – nu are cont personal de Twitter. El s-a retras de pe reţelele sociale în 2019 după un furt de date şi în urma criticilor legate de postările sale despre politica landului.

Baerbock, în schimb, postează cu regularitate pe Twitter pe teme cheie pentru Verzi, dar şi din politica internaţională. Este membră în Bundestag din 2013, iar din 2018 a format alături de Habeck o pereche telegenică, armonioasă la conducerea partidului.

În vârstă de 40 ani, Annalena Baerbock s-a născut în Saxonia Inferioară, trăieşte cu familia la Potsdam, lângă Berlin, şi a câştigat de trei medalia de bronz la campionatele germane de trambulină.

Un sondaj prezentat vineri de televiziunea publică ZDF a arătat că 42% dintre votanţii germani îl preferă pe Habeck drept candidat la funcţia de cancelar, în vreme ce 29% o susţin pe Baerbock.

Cu toate acestea, susţinătorii Verzilor sunt împărţiţi în mod egal când este vorba să decidă între cei doi candidaţi.

Nominalizarea ce va fi anunţată luni nu va însă decizia finală a partidului, ea urmând să survină la conferinţa din iunie, când va fi aprobat şi programul electoral al formaţiunii.

Sursa foto: B90DieGruenen / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Vin marxistii la putere. Verzii sunt comunisti de extrema stanga peste tot.

  2. Pericolul populismului e peste tot si vine si de la o extrema si de la celalata. Atunci cand extrema dreapta se manifesta violent apare si reactia din partea extremei stangi din pacate. Important e ca la putere sa ajunga oameni echilibrati.

  3. !John Doe

    domnia-voastra are proprietatea cuvintelor?

    verzi sunt comunisti, adica militeaza pentru proprietate de stat ( nationalizare proprietatii private), partid unic, absenta pluripartidismului, presa unidirectionata, absenta economiei de piata si inlocuirea acesteia prin plan unic?

    cred ca nu aveti trasa lumina la etajele superioare, o spun cu tot respectul!