G4Media.ro

Partidul de extremă stânga din Germania, Die Linke, cere o dezbatere în…

Sursa: US Embassy Berlin

Partidul de extremă stânga din Germania, Die Linke, cere o dezbatere în Bundestag pe tema declarării persona non grata și expulzării ambasadorului american Richard Grenell

Deputaţi din cadrul partidului german Die Linke (extremă stânga) au cerut vineri o dezbatere parlamentară în vederea unei eventuale expluzări a ambasadorului american, acuzat de amestec în treburile interne germane, relatează AFP, preluat de News.ro

Ei au adoptat o moţiune prin care cer o dezbatere în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), în vederea declarării ”persona non grata” a ambasadorului american în Germania Richard Grenell, un susţinător aprig al preşedintelui Donald Trump, se arată în text, dezvăluit de tabloidul Bild şi după care AFP precizează că a obţinut o copie.

Dezbaterea ar putea să aibă loc săptămâna viitoare.

Grenell nu-i deranjează doar pe deputaţii de extremă stânga.

Vicepreşedintele Bubdestagului Wolfgang Kubicki (FDP, liberal) a apreciat recent că nu e treaba unui ambasador ”să emită asemenea critici publice” şi să se amestece în afacerile interne ale unui stat.

Deputaţii Die Linke invocă, în moţiunea lor, transmisă AFP, Conveţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, care prevede că ambasadorii trebuie să evite orice amestec în ţara în care se află în post.

Richard Grenell, în vârstă de 52 de ani, un fost purtător de cuvânt al Statelor Unite la ONU, este ambasador la Berlin din aprilie 2018.

El s-a ”distins” de atunci prin luări de poziţie foarte dure, pe reţeaua de socializare Twitter, pe care o foloseşte în mod abundent, la fel ca locatarul Casei Albe, pentru a-şi transmite mesajele.

De când se află în funcţie la Berlin, el a provocat tnsiuni, ameninţând Guvernul sau întreprinderile germane cu sancţiuni în diverse dosare.

Astfel, el s-a ridicat împotriva scăderilor cheltuielilor militare germane, a participării la şantierul gazoductului rus Nord Stream 2 sau a participării Huawei la înfiinţarea viitoarei reţele 5G.

El a îndemnat, de asemenea, încă de când a preluat funcţia, în primăvara lui 2018, la o retragere din Iran a întreprinderilor germane.

”Acest comportament nu este de natură să promoveze relaţii amicale între Germania şi Statele Unite”, rezumă aleşii din Die Linke.

Într-un articol pentru Deutsche Welle, Richard Grenell a scris că „Nord Stream 2 ar spori susceptibilitatea Europei la presiunile Rusiei în sectorul energetic. Europa poate încă acționa și opri conducta. Dar timpul se scurge”.

Richard Grenell a transmis Germaniei la începutul lunii martie că dacă va permite companiei chinezești Huawei să construiască rețele 5G, Statele Unite va opri schimbul de informații cu Germania.

Sursă foto: Facebook/ U.S. Embassy Berlin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Comu(n)iști din toate țările, împreunați-vă !
    Că oricum sunteți o cireadă de cretini utili lui Putin. Bine că americanii put în toată europa, când de fapt ne-au salvat de două ori de la dezastru.

    2 cuvinte am pentru europa socialistă: CURVĂ NERECUNOSCĂTOARE !

  2. Asa, mai mult, insist faca acelasi lucru si legat de celalalt ambasador, cel mai penibil din toate timpurile, sasul interimar, care nu face decat sa-si bage nasul in treburile tarisoarei asteia…