G4Media.ro

Partidul ceh SPD e pregătit să anunțe un nou grup de extremă…

Foto: Facebook Parlamentul European

Partidul ceh SPD e pregătit să anunțe un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European, în echipă cu Alternativa pentru Germania

Partidul ceh Libertate și Democrație Directă (SPD) a declarat că, împreună cu alte partide de extremă dreapta, va anunța miercuri, în Parlamentul European, crearea unui nou grup numit „Europa Națiunilor Suverane”, scrie Politico, cu mențiunea că nu este clar dacă formațiuni poate aduna numărul necesar de europarlamentari, în acest stadiu.

„Este o afacere bună pentru noi”, a declarat Tomio Okamura, adăugând că programul grupului era „împotriva Green Deal, împotriva migrației și … de asemenea împotriva islamizării Europei. „Vrem ca puterile Bruxelles-ului să revină la nivel național”, a mai spus el

SPD are un singur eurodeputat: Ivan David, care a făcut parte anterior din grupul Identitate și Democrație (ID). Un purtător de cuvânt al lui Zsuzsanna Borvendég, un eurodeputat maghiar din Mișcarea Noastră Acasă a confirmat că aceasta se va alătura noului grup.

POLITICO a raportat anterior că alte persoane aflate în discuții pentru a se alătura noului grup sunt eurodeputatul slovac de extremă-dreapta Milan Uhrík; 14 eurodeputați AfD; trei eurodeputați de la Renașterea din Bulgaria; eurodeputatul francez Reconquest Sarah Knafo; un eurodeputat lituanian; și unii membri ai partidului Confederația Poloneză.

„Nu le-am dat încă un răspuns”, a declarat Knafo pentru POLITICO, adăugând că o delegație a AfD a vizitat-o la Paris pentru a încerca să o convingă să se alăture.

„Partidul Confederației poartă încă negocieri și ia în considerare diverse scenarii cu privire la viitorul deputaților europeni ai Confederației”, a declarat un purtător de cuvânt al partidului polonez de extremă dreapta.

La începutul acestei săptămâni, a fost lansat un alt grup nou, „Patrioți pentru Europa”, în care se regăsesc eurodeputați aparținând, printre alții, partidelor lui Viktor Orbán și Marine Le Pen. Acesta este acum a treia forță ca mărime din Parlament, cu 84 de eurodeputați.

În timp ce majoritatea partidelor care făceau parte din grupul ID au trecut la Patrioții pentru Europa, Tomio Okamura a refuzat să urmeze exemplul, adăugând că nu dorește să fie în același grup cu partidele care „au votat pentru Green Deal și au susținut migrația”. El se referea la partidul ANO, care este condus de fostul prim-ministru ceh Andrej Babiš și care a fost unul dintre membrii fondatori ai Patriots for Europe.

AfD a fost exclusă din grupul ID în urma unei serii de scandaluri. Principalul candidat al AfD la alegerile europene, Maximilian Krah, care a fost în centrul multora dintre aceste scandaluri înainte de a fi dat afară din partid, nu va face parte din noul grup, a declarat Okamura.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...