G4Media.ro

Partidul Angelei Merkel a condiționat apartenența FIDESZ la Partidul Popular European

Partidul Angelei Merkel a condiționat apartenența FIDESZ la Partidul Popular European

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) din Germania a stabilit unele condiţii pentru FIDESZ, iar în cazul în care respectivele condiţii vor fi îndeplinite, CDU va susţine în continuare statutul de membru al partidului de guvernământ din Ungaria în Partidului Popular European (PPE), scrie publicația maghiară Magyar Hirlap, citată de Rador.

Potrivit informaţiilor ziarului amintit, Andreas Nick, membru al CDU (partidul Angelkei Merkel), a propus conducerii FIDESZ îndeplinirea a două condiţii. Pe de o parte, a solicitat ca Guvernul ungar să depună eforturi pentru ca Universitatea Central-Europeană (CEU) să rămână în continuare la Budapesta şi să semneze acordul interstatal deja negociat în acest sens. În al doilea rând, în legătură cu pachetul legislativ „Stop Soros”, a cerut ca Executivul de la Budapesta să aştepte adoptarea unei poziţii de către Comisia de la Veneţia.

De menţionat că Andreas Nick este şi şeful delegaţiei germane în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Ziarul german Tagesspiegel, citat de Magyar Hirlap, mai menţionează că în Partidul Popular European nimeni nu ar dori să vorbească despre excluderea FIDESZ din PPE, însă cercurile interne susţin că atitudinea lor în viitor faţă de FIDESZ depinde de îndeplinirea criteriilor stabilite.

Traducerea Rador: Rozália Gănciulescu

Foto: Vktor Orban / Pagina sa de Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Mie unuia incepe sa-mi fie limpede relatia dintre Germania si Ungaria. Pe Merkel si pe nemti nu prea ii intereseaza statul de drept in cazul Ungariei ci doar protejarea propriilor investitii. Cata vreme firmelor germane din Ungaria le merge bine si fac profit frumos, chestia cu statul de drept trece intr-un plan secund. Pe asta si mizeaza Orban.