G4Media.ro

Parlamentul se reunește mâine în plen comun: Pe ordinea de zi figurează…

Parlamentul se reunește mâine în plen comun: Pe ordinea de zi figurează revenirea la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an / Orban: Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni marți, începând cu ora 13:00, într-o ședință de plen comun, pe ordinea de zi figurând modificarea ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară în sensul majorării pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie și a creșterii salariilor profesorilor din acest an, iar nu de anul viitor.

Guvernul redusese, prin OUG de rectificare bugetară, majorarea pensiilor la 14%, și amânase pentru anul viitor creșterea salariilor profesorilor.

Amendamentele privind pensiile și salariile profesorilor au fost introduse săptămâna trecută de către Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului.

Astfel, PSD a propus și a obținut votarea abrogării articolului 42 din ordonanța de rectificare bugetară, cel care prevede că, începând cu data de 1 septembrie 2020, punctul de pensie este în valoare de 1.442 lei, în loc de 1.772 lei, cât prevedea legea adoptată tot de PSD anul trecut. Cu alte cuvinte, în Comisii a fost aprobată revenirea la majorarea cu 40% a pensiilor, în loc de doar 14%, cum decisese guvernul.

Deși parlamentarii PNL și USR s-au opus, amendamentul referitor la pensii a fost admis cu 20 de voturi ”pentru”.

De asemenea, tot în comisiile de buget-finanțe a fost aprobată și creșterea, începând cu acest an, a salariilor profesorilor, deși guvernul amânase majorarea lor pentru 1 septembrie 2021.

Nu în ultimul rând, în comisii au fost crescute cu 1,5 miliarde de lei sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pe anul 2020 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale. Astfel, cuantumul prevăzut de guvern la 2,1 miliarde a fost majorat la 3,6 miliarde de lei.

Concret, se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Printr-un alt amendament adoptat, comisiile au alocat suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, sumă destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Premierul Ludovic Orban: Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul ”nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

„Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care pesediştii din Comisia de buget-finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare, la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru ca asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică”, a afirmat Ludovic Orban, la sediul PNL, întrebat cu privire la proiectul aflat în Senat care prevede un suplimentul pentru profesori de 500 de euro.

El a arătat că Guvernul ia în calcul sesizarea CCR în cazul modificărilor la rectificarea bugetară.

„Orice fel de lege care nu prevede sursa de finanţare, în conformitate cu decizii anterioare ale CCR, este neconstituţională şi noi, ca Guvern, avem obligaţia de a ataca la CCR toate legile pe care le considerăm neconstituţionale”, a spus Orban.

Premierul a indicat că amendamentele adoptate la ordonanţa de rectificare bugetară provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021.

„Este total nesustenabilă şi asta este însoţită şi de amendamentul bizar al lui Orlando (n.r. – Eugen Teodorovici) care reduce de la la 44% la 40% din PIB limita de îndatorare a bugetului, ceea ce aruncă practic România în faliment. (…) De fapt PSD, prin această modificare a rectificării bugetare, a transmis următorul mesaj că vrea să nu se mai poată plăti salariile, pensiile, să nu mai poată fi susţinute investiţiile şi să bage România în incapacitate de plată”, a arătat Ludovic Orban.

El a subliniat că aproape toţi primarii din ţară au primit bani prin rectificarea bugetară.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Citește și: Inițiativa PSD cu impact bugetar de peste jumătate de miliard pe lună, în procedură de urgență în Parlament: Toți profesorii din România să primească un stimulent 2.000 de lei pe lună pe perioada stării de alertă și de urgență. Restul angajaților din școli să primească 1.500 de lei pe lună

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Doar rachete patriot sa facem fata amenintarii bolsevice.
  😀😀😀

  • Exact…
   …și o grămadă de neamuri și pre’teni angajate la stat. Ai draq dacă ar face o evaluare și o reducere a nr de bugetari. 😑
   Înțeleg că este an electoral, dar pot plăti încă trei luni majorările din împrumuturi și din ianuarie să taie atârnătorii de pe listă. Nu-i duce capu’ și nici nu au intenții bune. Lepre…

  • Ce ati facut, pentru ca bugetul sa poata suporta majorarea pensiilor cu 40% ?
   – Ati desfiintat sau au impozitat pensiile speciale, nemeritate si nesimtite ?
   – Ati redus numarul si veniturile bugetarilor taietori de frunze la caini ?
   – Ati redus salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, ANRE, ANCOM etc ?
   – Ati desfiintat indemnizatiile falsilor revolutionari ?
   – Ati desfiintat indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri) ?
   – Ati desfiintat subventinarea de la buget a partidelor ?
   – Ati desfiintat finantarea asa-zisei case regale ?
   – Ati desfiintat Institutul Tapului Levantin ?
   – Ati redus masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane si indestuleaza clientela politica ?
   – Ati confiscat averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (conform legii confiscarii extinse) ?
   Solutii sunt, fara a fi nevoie de imprumuturi si fara a baga tara in faliment.
   Nu ati facut nimic, iar acum spuneti ca bugetul nu suporta.
   Daca nu faceti nimic, niciodata nu vor fi bani.
   Pentru contracte fara licitatie, pentru masti neconforme, aparatura defecta, la preturi astronomice, au fost bani. Doar pentru pensii nu sunt bani.
   La preluarea guvernarii, ati promis ca ati prevazut bani in buget, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
   Unde sunt banii ? I-ati deturnat sau i-ati furat ?
   Catu are si obraznicia sa spuna ca nu va permite cresterea punctului de pensie.
   Daca el nu este in stare, sa-si dea demisia, sa plece.
   Poate ca altii pot creste punctul de pensie, fara imprumuturi si fara a baga tara in faliment.

  • @Cosmin
   Nu, n au facut nimic din toate astea si nici n-o sa ii vedem facand, insa chiar daca ar indeplini acele cerinte de bun simt, tot n ar acoperi efortul majorarii cu 40% a pensiilor.

  • cosmine – mama habar nu ai de legile in viguare si cine a facut posibila toata aceasta lucrare . Priveste in urma , inainte, totul se poate face doar dupa alegeri .

  • @vlad :
   Vrem sa ii vedem ca au facut ceva.
   Probabil ca sunt multe alte surse.
   Dupa ce vom vedea ca au pus in practica unele din solutiile sugerate, vom putea avea incredere ca vor urma si altele, vom accepta o majorare in etape.
   Sa nu faci absolut nimic, dar sa spui ca nu sunt bani, este inadmisibil.
   Nici in domeniul justitiei nu au facut nimic. Dimpotriva au numit persoane dubioase la conducerea parchetelor.
   Rezultatele s-au vazut : Sectia Speciala nu a fost desfiintata, Dosarul 10 august 2018 este in continuare tergiversat.

   @albina :
   Daca nu vor majora pensiile cu 40%, nu vor avea majoritate nici dupa urmatoarele alegeri.

  • @Vlad: Spuneti ca „daca ar indeplini acele cerinte de bun simt, tot n ar acoperi efortul majorarii cu 40% a pensiilor.”
   Cine a facut calculele??!!
   CATI BANI costa Romania toate cele enumerate mai sus de Cozmin, cum Guvernul PNL isi PERMITE sa tina o armata de bugetari, taietori de frunze la caini, pe salarii uriase, nici nu stie cate Agentii sunt in Romania, nici cati anagajati sunt la Stat, rusine, dupa aproape 1 AN de guvernare, adica NU FACUT fix #NIMIC in acest scop:
   https://pressone.ro/dezvaluirile-unui-angajat-la-stat-chiar-daca-nu-faci-nimic-doar-cresti-in-varsta-devii-expert-cu-5000-de-lei-pe-luna
   Ce au facut timp de 1 An la guvernare de NU stiu nici azi CATI Bugetari taie frunze la caini?!!!
   „Salariile bugetarilor: Dublare în 4 ani.
   S-a ajuns în această situaţie în mare parte din cauza politicii foarte agresive a statului de a-şi majora câştigurile salariale. În doar 4 ani, Cheltuiala cu personalul bugetar s-a DUBLAT. La jumătatea anului 2015, chltuielile de personal ale statului erau de 25,1 miliarde de lei. După jumătate de an din 2019, execuţia bugetară arată o cheltuială pe acelaşi capitol de nu mai puţin de 50,9 miliarde e lei, în creştere cu nu mai puţin de 23,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când creştea cu un procent asemănător faţă de 2017.”
   NU i-am auziit ingrijorati de cifrele astea, NU auvenit niciodata nici Catu, nici Orban in data de 25 ale Lunii cand Ministerul de finante anunta public Executia bugetara pe Luna anterioara, sa spuna ce CHELTUIELI si ce VENITURI sunt si ce FAC sa SCADA Cheltuielile aberante cu Statul bugetofag si plin de clientela politica!!
   Si ce le mai spunea Fl Catu cand era in opozitie, in timp ce acum la guvernare au REFUZAT sa trimita bugetarii in somaj tehnic in timpul pandemiei:
   21 August 2019: „Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
   „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
   Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
   „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
   „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
   Rămâne această SOLUTIE. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

   PNLeii au venit la guvernare de aproape 1 AN si au CONTINUAT intr-o veselie mizeriile PSDiste, cu bugetarii plini de privilegii!!!
   Rusine, Catule!!!

  • Vlad ! nu intelegi cum functioneaza treaba , daca PSD putea le dadeau ei de mult ,dar asa cum ai vazut nici ei nu au putut sa le dea , ba mai mult chiar ministrul lor spus asta in clar . Cetatenii inteleg minaria de moment ce ii arunca in inflatie si ca pot pierde si ce au avut .In etape este foarte bine .

  • LILI! Iar -batii sampul si dai cu -mucii in fasole- , chiar nu poti spune adevarul ? NU SE POATE ,totul se va modifica dupa alegeri ,atunci cind o majoritate parlamentara consistenta poate modifica legile organice , constitutia si poate modifica modelul de functionare al puterilor in stat . Degeaba de sborsesti la PNL . Voteaza ceea ce trebuie , adica PNL si asociatii ,daca vrei asta, daca nu , o sa stam la masa cu promisiunile tembele si inflatia plus haosul ne va zdrobi definitiv .

  • @ Cozmin
   Cireasa de pe tort este ca tov. prezident Johanis a promulgat legea cu marirea de 40% cu ochii inchisi !

 2. Orbane, dar pt pensii speciale militare aveti bani !! Pt pensii speciale de justitie, aveti bani! Pentru salarii nesimtite in servicii, aparare, justitie, mi, dna etc aveti bani ! Pentru organigrame nesimtite in aparatul de stat, administrativ, aveti bani !!! Pentru ceata de 1.5 mil de bugetari si 300.000 de pensionari speciali aveti bani!!!
  Pensii de 5000 ron!! Pensii de 70.000 de ron !!! Pentru astia aveti bani!
  Pentru iesiri la pensie la 45 de ani aveti bani! Pentru cumul pensie salariu, aveti bani!

  Ce m-as bucura Orbane, sa treaca legea asta si sa bage psd-ul tara asta in faliment oficial. Acum suntem in faliment nedeclarat (ne imprumutam pe 30 de ani pentru salarii de bugetari si pensii speciale militiare) !!! Hai ca se poate, forta PSD !!! Pentru prima data cand tin cu PSD !!! Haideti baieti, dati-le ce merita !!!

  Catu doar s-a imprumutat amanetand viitorul copiiilor nostri, pentru pensii speciale militare !!! Ne-a intrebat cineva ? NU, evident !!!

  Hai PSD !!! Hai ca daca dati legea asta va votez !!! Promit! Venezuela sa fie, ca prea s-au scumpit toate, vrei sa-ti cumperi un ap/casa etc e mai ceva ca in 2008 !!! Marea resetare facuta de PSD!

  • Vad ca sustinatorii de PNL nu raspund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Hai baieti, curaj!!!!!!

 3. borfasii comunisti fac absolut orice pentru a cumpara voturi cu bani cu care imprumuta generatii intregi in viitor …. borfasii comunisti fac absolut orice pentru a-si cumpara rolul de nomenclaturisti cu bani din viitor ..

 4. Pensii speciale, bugetari extrem de multi raportati la populatie!!!

 5. Premierul are dreptate!

  economia este in cadere, nu stim cum va arata viitorul, nu ar trebui sa fim precauti?

  nimic trainic nu se poate construi fara simtul responsabilitatii!

  eu nu exersez poupincourisme, nu sunt fan al nici unui partid politic, nu ma intereseaza alegerile locale, generale, universale…

  am spus intotdeauna ca referendumul acela din mai 2018 a fost o golaneala, cum golaneala au fost si alegerile europarlamentare…

  revenind la subiect, sper ca premierul sa aiba curajul sa spuna exact cum stau lucrurile

  si sa inchida robinetul rapid si la afacerile de care face vorbire presa cu privire la achizitiile in aceste vremuri….

  • tu esti basinosul de serviciu care exersezi poupincourisme ?

 6. SCOATE BANII CUTU CUTU, AI BANI NUMAI PENTRU MAFIA IMOBILIARA
  NU AI BANI PENTRU BATRANI COPII SI PROFESORI

 7. Nu sunt bugetar, nu sunt pensionar, nu sunt cu PSD! Ofer salariu a 25 oameni peste media națională. Sunt la zi cu taxele și impozitele către stat, stat care nu m -a ajutat cu NIMIC in aceasta perioada cu acel trambițat IMMINVEST, gândit doar pt profitabilitatea băncilor și clientela apropiată politicului.
  Concluzie:
  Singurul care trebuie sa plateasca este PNL. Iohanis cand a promulgat legea pensiilor si a salarizării trebuia sa ceara PSD-lui sa identifice sursa de venit pt toate acele majorări. Dacă era menționată, acum poate aveau acoperire motivînd ca a fost afectată de covrig. E, cum nu a facut-o, sunt buni de plată.
  Au împrumutat si facut cheltuieli enorme,netransparent, în aceste 7luni.

 8. Amanetati viitorul pt niste termite bugetare, care habar n-au pt ce sunt platite, pt niste besinosi speciali militari si din justitie!!!
  Ne vindeti viitorul tineretului pt niste nulitati care nu au adus si nu aduc plus valoare tarii!!! Ne.vindeti pt unii care au distrus tara asta si au adus-o la stadiul de acum: falimentar!!!

 9. Dar ce s- a votat legea cu confiscarea averilor ilicite, extinsă până la rude de gr. 4?

 10. Am zis că nu mai comentez toate prostiile care se spun pe aici, dar m-am gândit că poate mai sunt persoane care nu au citit ce am scris pe parcursul derulării acestei povesti și vreau să fiu clar:
  Atâta prostie nu am crezut că este în acest PNL referitor la modul cum a manageriat și „rezolvat” aceasta problemă a Legii 127 /2019 a pensiilor publice!
  Din tot ce a răsuflat până acum, este evident că PNL, din capul locului, conștient fiind că această lege a fost făcută de fosta guvernare în special în scop electoral, cu dedicație pentru parlamentarele din acest an (vezi procentul cel mai mare de creștere, precum și termenul de începere!), a hotărât și bătut în cuie NEAPLICAREA legii.
  Deci, deja din noiembrie 2019 stabilise acest lucru, dar, pentru a nu inflama populația prea devreme, a bugetat la hoca aplicarea legii. Aceeași explicație este și pentru menținerea bugetului la rectificarea excepțională (Covid) din 15.04.2020 (era încă prea devreme pentru adevăr pentru populație!).
  O dovadă în plus pentru lipsa oricărei intenții de respectare a acestei legi este faptul că în 9 luni nu a elaborat și aprobat NORMELE de aplicare a legii (Normele sunt cerute de legea însăși!). Fiecare dintre voi puteți sa verificați această afirmație a mea.
  În orice scenariu vreți să analizăm sustenabilitatea discutabilă a acestei legi, fără sau cu Covid, soluția cu care putea ieși onorabil din rahat (și financiar și politic și ca încredere publică) era una singură și anume respectarea legii pensiilor, cu tot acest plus de 40% de anul ăsta, în paralel cu modificarea Codului Fiscal prin anularea „taxei unice”, de care a mai rămas doar denumirea teoretică din moment ce ea a fost spartă în vreo 4 sau 5 taxe pe parcurs și reintroducerea impozitării progresive pentru toată suflarea. O făcea prin OUG, iar, dacă majoritatea din Parlament nu era de acord, acum avea pe cine sa dea vina la modul serios.
  Cu aceasta impozitare progresivă, gândită și stabilită deștept, rezolva o grămadă de probleme financiare și morale pe care le tot inventariem noi periodic: pensii speciale exagerate, salarii bugetare exagerate, indemnizații exagerate, etc.
  Dar mai era un efect la care nu știu dacă s-au gândit dobitocii: prin această progresivitate, putea sa facă în așa fel încât fatidicul 40% să devină în realitate, adică net, în jur de 30%!
  Cresterea efectivă a pensiilor publice cu cca 30% coroborata cu economiile pe care le făcea de la celelalte venituri (salarii și pensii speciale) ar fi asigurat și sustenabilitatea legii, nu și-ar mai fi pus toată țara în cap, nu ar fi avut probleme cu agențiile de rating și nu ar mai fi avut emoții nici la alegeri.
  Dar, atât i-a dus capul!!!
  Promit că nu mai scriu!

 11. Pomeni electorale pentru UDMR, ca vin alegerile si PNL si opozitia au nevoie de UDMR!!
  Cine imi raspundea zilele trecute pe acest forum ca UDMR nu va fi la guvernare?!
  „UDMR a dat lovitura în Parlament, înainte de alegerile locale: Căsătoriile se vor putea oficia în limba maternă a minorităților naționale.
  Senatorii au adoptat luni, în ultima ședință de plen înaintea alegerilor locale de duminică, un Proiect de Lege INITIAT de Guvern în care UDMR a strecurat un articol potrivit căruia persoanele care aparțin minorităților naționale pot solicita celebrarea căsătoriei în limba lor maternă. Proiectul mai trebuie votat și de deputați, înainte să meargă la promulgare.

  „Persoanele care apartin minoritatilor nationale pot solicita celebrarea casatoriei in limba lor materna, cu conditia ca ofiterul de stare civila sau cel care oficiaza casatoria sa cunoasca aceasta limba”, este prevederea care nu exista în proiectul Guvernului și care a fost introdusă în Comisia pentru Administrație Publică din Senat, la solicitarea senatorului UDMR Cseke Attila.
  De asemenea, la solicitarea aceluiași senator UDMR, în Lege a fost introdusă o prevedere potrivit căreia la cererea unei persoane aparținând unei minorități naționale, se vor elibera certificate de nastere, casatorie sau deces, BILINGVE, pentru care formularul tipizat, alaturi de limba romana, este intocmit si in limba minoritatii nationale respective.
  Noutățile au fost introduse într-un proiect inițiat de Guvern pentru modificarea legislației cu privire la actele de stare civilă.”

  PNLeii si PMP si PSD au votat cot la cot si incet-incet UDMR prin „politica pasilor marunti” instituie Limba maghiara ca Limba oficiala(azi obtin una, maine alta!), iar daca Johannis indrazneste sa spuna ceva iese Kunor si il ataca!
  Sa vedem ce scandal iese dupa aceasta noua obrraznicie UDMRista si noua complicitate politica romaneasca!!!

  Asta in timp ce AZI:
  „DERAPAJ Deputat al Forumului Germanilor, ieșire NERVOASĂ împotriva UDMR și PSD: ‘Mizerabilii au încercat să elimine reprezentanții minorităţilor din secții’
  Deputatul FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) Ovidiu Ganţ afirmă, luni, că ”mizerabilii de la PSD şi UDMR au încercat sa elimine prin vot reprezentanţii minorităţilor naţionale din sectiile de votare de la alegerile parlamentare”.
  „Speră ca în absenţa noastră rezultatele de la numărătoare să se ‘îmbunătăţească’ subit în favoarea lor?”, se întreabă deputatul, relatează News.ro.
  ”Astăzi, în şedinţa Biroului Electoral Central, mizerabilii de la PSD şi UDMR au încercat să elimine prin vot reprezentanţii minorităţilor naţionale din sectiile de votare de la alegerile parlamentare, deşi legea ne conferă acest drept”, a scris, luni, pe Facebook, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ.
  Acesta se întreabă care ar fi motivaţia unui astfel de gest.
  ”Oare de ce? Speră ca în absenţa noastră rezultatele de la numărătoare să se se ‘îmbunătăţească’ subit în favoarea lor? Disperare mare, monşer! E evident că PSD şi UDMR împărăşesc aceleaşi ‘valori’. Continuă sa facă împreună politica începută în 2016”, a mai scris deputatul.