G4Media.ro

Parlamentul i-a demis pe Doina Gradea de la TVR și pe Georgică…

Parlamentul i-a demis pe Doina Gradea de la TVR și pe Georgică Severin de la Radio. Urmează numirea interimarilor Ramona Săseanu la TVR (PNL) și Liviu Popescu la Radio (USR PLUS)

Plenul reunit al Parlamentului i-a demis pe Doina Gradea de la conducerea TVR și pe Georgică Severin de la conducerea Radiolui public și urmează numirea unor interimari. PNL o susține la televiziune pe Ramona Săseanu, prezentatoare la TVR Craiova, iar USR PLUS l-a propus pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu la conducerea radioului.

Parlamentul a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 168 voturi „pentru” şi 247 „împotrivă” la raportul pe 2019, 174 voturi „pentru” şi 242 „împotrivă” în cazul raportului pe 2018 şi 176 voturi „pentru” şi 243 „împotrivă” la raportul pe 2017, relatează Agerpres.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor de activitate şi a conturilor de execuţie atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al SRR: „Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost demis. La propunerea comisiilor permanente de specialitate, Parlamentul numeşte un director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune cu un mandat bine definit, de 6 luni”.

La dezbateri, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a spus că la respingerea rapoartelor SRR, dar şi ale SRTv „politicul şi-a pus amprenta”, apreciind că cele două instituţii funcţionează foarte bine.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, Iulian Bulai (USR PLUS), a afirmat că Radioul funcţionează mai bine ca Televiziunea publică, dar nu există o transparenţă a deciziilor.

„Dacă aţi fost atât de mândri de aceste două persoane (şefii SRR şi SRTv – n.r.), de ce v-a fost frică să dezbatem aceste rapoarte atâţia ani? (…) Nu aţi avut curajul, ştiaţi că o să pice, că aţi folosit aceşti oameni care nu şi-au făcut treaba bine. Dacă vrei să conduci bine radioul, nu pui un fost parlamentar care ţi-a fost coleg. Dacă vrei să conduci bine, pui oameni de top în conducere. Radioul funcţionează mai bine ca TVR. Nu este meritul dumneavoastră, domnule Romaşcanu. Nu se întâmplă acolo: material jurnalistic de investigaţie, o mai mare transparenţă a deciziilor, material relevant de primă mână. Ştim cum nu trebuie să arate aceste instituţii: politizate, fără transparenţă”, a adăugat Bulai.

„Nu am venit cu rapoartele pentru că nu am dorit ca nişte oameni excepţionali şi buni profesionişti să fie evaluaţi în comisia de cultură de către dumneavoastră”, a replicat deputatul PSD Alfred Simonis.

Plenul Parlamentului urmează să numească interimari la conducerea SRR şi SRTv. În acest sens, deputaţii şi senatorii au luat o pauză pentru întrunirea Birourilor permanente, care vor sesiza Comisiile de cultură pentru propunerile în aceste funcţii.

Conducerea PNL a validat luni propunerea președintelui partidului, Ludovic Orban, ca Ramona Săseanu, prezentatoare la TVR Craiova, să preia conducerea interimară a TVR după plecarea actualei șefe a postului public, Doina Gradea. Ea e susținută puternic de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Săseanu i-a luat, în 2015, un interviu unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

În ceea ce privește șefia radioului public, funcția revine USR PLUS, care l-a propus pentru post pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. pasul urmator: renate weber

 2. SI CE SE SCHIMBA ?
  GAURA DE LA TVR TRECE DE UN MILIARD DE EURO?

 3. Mamă, mamă, ce realizare de răsunet!
  Să vezi ce mi se îmbunătățește mie calitatea vieții de acum încolo!!!!

  • Daca vrei o viata mai buna, fii mai chivernisit, lasa bautura, renunta la mahoarcă, munceste mai mult si nu in ultimul rand, nu mai vizita vanzatoarele de placeri.

  • Mai ales a știrilor și emisiunilor de la TVR.
   Ca prin magie 😉

  • Nu ti se imbunatateste? Poate iti mareste salariul, acum ca se imparte la mai putini.

 4. Dragul meu, calitatea vieții tale se îmbunătățește cu o sfoară și un săpun, vei tranzita in Rai. Pe de altă parte, calitatea vieții noastre-clar- se îmbunătățește fără comentariile tale. Dixit.

 5. De nu o să fugiți voi din TVR cum fugea cornel pumnea la revoluție la un pas să fie linșat

 6. Mai ales a știrilor și emisiunilor de la TVR.
  Ca prin magie 😉

 7. Și dacă chinezii și-au indexat și digitalizat cetățenii, mai sunt și alte tactici, nu doar mimarea inamicului de la care importam tot, de la vibratoare la scaune electrice folosite cu succes în America.

  Războiul nu este o scuză, pentru nimic!

  • Apoi astia sunt exact ca psd-eii, pleaca ai vostrii vin ai nostrii, cica tvr revine pnl si sr usr, unde este depolitizarea hahalerelor?

 8. Ăsta îi știrea caldă, să o așteptăm pe cea rece.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.