G4Media.ro

Parlamentul Franţei cere guvernului să condamne China pentru ”crime împotriva umanităţii şi…

Parlamentul Franţei cere guvernului să condamne China pentru ”crime împotriva umanităţii şi genocid” împotriva musulmanilor uiguri

Parlamentul Franţei a adoptat joi o moţiune condusă de opoziţie prin care cere guvernului să condamne China pentru ”crime împotriva umanităţii şi genocid” împotriva minorităţii sale musulmane uigure şi să ia măsuri de politică externă pentru a opri acest lucru, transmite Reuters.

Moţiunea, fără caracter obligatoriu, condusă de Partidul Socialist şi susţinută de alte câteva partide de opoziţie, a fost adoptată cu 169 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

Înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă din China, moţiunea cere, de asemenea, guvernului să protejeze rezidenţii uiguri din Franţa împotriva oricărei intimidări sau hărţuiri din partea Chinei.

Ambasada Chinei în Franţa a declarat că acuzaţiile de genocid sau alte abuzuri comise împotriva populaţiei sale uigure sunt ”pure minciuni”.

Activiştii şi experţii ONU în drepturi spun că cel puţin 1 milion de musulmani sunt reţinuţi în lagăre din regiunea de vest Xinjiang.

Activiştii şi unii politicieni occidentali acuză China că se foloseşte tortură, muncă forţată şi sterilizări.

China neagă orice încălcare a drepturilor omului în Xinjiang şi spune că taberele sale oferă pregătire profesională şi sunt necesare pentru combaterea extremismului.

”Acuzaţiile care provoacă senzaţie referitoare la Xinjiang, cum ar fi ”genocidul”, sunt minciuni pure bazate pe prejudecăţi şi ostilitate faţă de China”, a declarat ambasada Chinei în Franţa, într-un comunicat pe site-ul său.

Comunicatul a adăugat că problemele din Xinjiang nu sunt legate de etnie, religie sau drepturile omului, ci despre lupta împotriva terorismului, radicalizării şi separatismului, care privesc suveranitatea, integritatea teritorială şi securitatea naţională a Chinei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat în decembrie că nu vrea ”să politizeze” Jocurile Olimpice.

Statele Unite ale Americii, Australia şi Marea Britanie se numără printre naţiunile occidentale care au spus că nu vor trimite oficiali la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, pentru a trimite Chinei un mesaj cu privire la situaţia în materie de drepturile omului.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Detinutii uiguri se vor simti mai bine dupa vorbele acestea alea Frantei. Practic se vor opri crimele si abuzurile.

 2. Parlamentul frantei este ZERO.
  China este puterea suprema, condusa de un LIDER.

  Nu va ganditi la conflict armat, este depasit.

  • Hai nu zau…
   Autocratiile performeaza bine la niveluri joase sau medii de dezvoltare economica. Dar cand cresterea economica depinde de inovatie, de usurinta cu care se fac afaceri libere, conducerea centralizata e o frana. Pentru ca vor exista INTOTDEAUNA „indicatii pretioase” de sus, menite sa foloseasca o situatie in scop politic, ca arma, iar asta dauneaza afacerilor.
   Arata-mi si mie o dictatura care sa aiba un PIB pe locuitor mare. Nu punem la socoteala monarhiile petroliere care doar vand o resursa care s-a intamplat sa le fie disponibila, nu produc inovatie.

 3. Roxana Maracineanu condamna cu prezenta.

 4. Aolooo, au ajuns comunistii să-și spele rufele in public!

 5. UNDE MUSULMANII NU AU FOST TINUTI LA RESPECT, SI-AU FACUT DE CAP. CHINA DOAR VREA SA PREVINA ATENTATELE…..