G4Media.ro

Parlamentul European dezbate luni o rezoluție privind libertatea presei: Pluralismul mass-media, în…

sursa foto: Pexels

Parlamentul European dezbate luni o rezoluție privind libertatea presei: Pluralismul mass-media, în pericol în mai multe țări UE/ Presiuni în creștere asupra jurnaliștilor

Eurodeputații se tem că pluralismul mass-mediei este în pericol în mai multe țări din UE și avertizează cu privire la presiunea și hărțuirea crescândă cu care se confruntă jurnaliștii, se arată într-un comunicat al biroului de presă al PE de la București.

Luni, va fi organizată o dezbatere în plen privind situația libertății presei în UE. Eurodeputații vor vota apoi o rezoluție, concentrându-se în special pe ingerințele politice, pe protecția jurnaliștilor, pe amenințări precum proliferarea discursurilor de incitare la ură și a dezinformării, precum și pe rolul platformelor de internet.

Proiectul de text adoptat de Comisia pentru libertăți civile subliniază „încercările guvernelor unor state membre de a reduce la tăcere mijloacele de informare critice și independente” și insistă asupra faptului că nu ar trebui alocate fonduri UE către canale media controlate de guvern sau pentru finanțarea propagandei.

Imixtiunile ungare în mass-media din Slovenia și Macedonia de Nord

De asemenea, într-o dezbatere separată care va avea loc miercuri, eurodeputații vor discuta cu reprezentanți ai Consiliului și ai Comisiei despre interferența Ungariei în mass-media din Slovenia și Macedonia de Nord.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Presa va fi cu adevărat liberă când va avea ca sursă de finanțare altrnativă doar ONGurile progresiste și va îmbrățișa progresismul ca izvor al adevărului pur.

 2. Nici un cuvant despre cenzura si ipocrizia celor de la Facebook, Twitter si Google?

 3. Presa va fi cu adevărat liberă când va avea ca sursă de finanțare altrnativă doar patrihotii și va îmbrățișa patrihotismul ca izvor al adevărului pur.

 4. Ce ‘libertatea’ Presei ? Libertatea Oamenilor.

  Nu mai ai voie sa pomenesti de fascism sau sa-i compari ca se simt stingheriti. Nu e ca si cum nu si-au sapat toti singuri groapa … Ideologic/Doctrinar/David & Co. + plagiatul nociv al Crestinismului …

  „Tot raul se trage de la prea mult bine…” , are ADN-ul meu o vorba … Doar ca ‘legea’ nu se refera neaparat la binele ‘tau’ …

  E oricum irelevant, cu cat mai repede cu atat mai bine …

  Cine mai stie sa Traiasca in ziua de azi ? Vad doar rase diferite de sobolani …