G4Media.ro

Parlamentul European a votat în favoarea unei foi de parcurs pentru aderarea…

Sursa foto: European Parliament

Parlamentul European a votat în favoarea unei foi de parcurs pentru aderarea Ucrainei la UE

Parlamentul European a votat în favoarea unei foi de parcurs pentru aderarea Ucrainei la UE, relatează Interfax.ua, citat de The Guardian.

Înaintea viitorului summit UE-Ucraina, care va avea loc la Kiev pe 3 februarie, au fost exprimate 489 de voturi pentru rezoluție, 36 împotrivă și 49 de europarlamentari s-au abținut.

Rezoluția stabilește că Uniunea Europeană va „lucra la începerea negocierilor de aderare și va sprijini o foaie de parcurs care să contureze pașii ulteriori pentru a asigura aderarea Ucrainei la piața unică a UE”.

În același timp, eurodeputații au subliniat că „aderarea este un proces bazat pe realizări și implică respectarea procedurilor relevante și punerea în aplicare a reformelor și criteriilor legate de UE”.

Ei au cerut autorităților ucrainene „să realizeze reforme semnificative cât mai curând posibil, astfel încât țara să îndeplinească criteriile de aderare la UE”.

Rezoluția subliniază, de asemenea, necesitatea de a consolida sprijinul UE pentru Ucraina.

Europarlamentarii au recomandat ca statele membre ale UE să „mărească și să accelereze ajutorul militar acordat Kievului, inclusiv furnizarea de arme, dar și să ofere sprijinul politic, economic, infrastructural, financiar și umanitar necesar”.

Rezoluția conține un apel pentru a acorda prioritate convenirii unui pachet cuprinzător de măsuri pentru refacerea Ucrainei la viitorul summit, inclusiv sprijin pe termen scurt, mediu și lung, de la asistență imediată la stimularea creșterii economice după război.

Europarlamentarii au cerut, de asemenea, un embargo „imediat și complet” asupra importului de combustibili fosili și uraniu din Rusia în UE, precum și renunțarea completă la gazoductele Nord Stream.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Și Ucraina va păți exact ca România și Bulgaria: va îndeplini toate cerințele din Tratatul de Aderare dar tot nu va reuși să beneficieze de drepturile prevăzute în Tratat, nici după 17 ani de la aderare. Noi suntem din Est, avem numai obligații, nu și drepturi…

  • Eu sunt un roman cu creier miniscul. Imi poti spune, care sunt acele drepturi, de care nu beneficiaza Romania? De cand am aderat la UE, am primit de 3 ori mai multi bani decat am dat, dar vad ca tot noi suntem „jefuiti”….

  • ai auzit de schengen loganistule? Sau din logan nu se aude nimic

 2. ucraina e pe „harta ue” ???…De când, de ce ???…😲

 3. Se pare că toate reuniunile v-or avea directive militare si incet ,incet cooperarea devine impusă de cine dictează.
  Interesele strict nationale dispar , identitatea notională de asemenea , noile valorile si totalitarismul occidental devenind literă de lege .

  • Vai…Simioane, tu esti tata? Vedeti ca va place Polonia, Ungaria, ca sunt suverane…dar nu va mai place cand Polonia ajuta Ucraina, va place Ungaria prin pozitia lui Orban, dar nu va mai place cand integrarea teritoriilor noastre in Ungaria. =))))

 4. Se vede că stai prin parc sau ce mult cu chirie . Simtul proprietătii este zero . Toate fabricile , combinatele , terenurile agricole , termocentralele erau concurenta pentru producătorii externi . Campurile petroliere si retelele atat electrice cat si de gaze sunt ale tarii probabil . Totul dacă se dorea erau patrimoniu national . Dacă ai avea un busines ai intelege măcar o parte din sistem . Cooperare este cheia evolutiei nu cumpararea de produse de n ori mai scumpe pentru că peste noapte o tară a devenit inamic. Cererea/oferta trebuiau create printr-o premiza de ani de zile . Cine face războiele pe tot globul si cine vinde arme ? Cine impune restrictii , santjează militar , economic si politic .
  Nu ai cum să intelegi , nivelul de 8-10 clase maxim si informarea din FB , Insta ,si Tik sunt suficiente . Din acest motiv am ajuns unde suntem , promovom la tv VIP -urile care au facut trotuarul , depravarea , drogurlle si minciuna . ( Fake news-uri 🫣🫣🫣mai nou)

 5. Ucraina in UE? Nu, este mult prea corupta. Va ramane ca Turcia, deoarece este nevoie de vot unanim si intre timp se vor tine x alegeri in tarile membre. Evantual un statul ca al norvegienilor.
  In nici un caz nu este nevoie de inca 40 de milioane de corupti in UE, sunt deja destui.
  O ajutam, o sprijinime insa nu in UE.