G4Media.ro

Parlamentul Estoniei solicită instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei /…

Sursa foto: Chancellery of the Riigikogu/ Kaupo Kalda via Wikimedia Commons

Parlamentul Estoniei solicită instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei / Este primul stat NATO care răspunde cererii președintelui Zelenski

Parlamentul Estoniei (Riikokogu) a cerut instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi a încurajat Uniunea Europeană şi NATO să consolideze alianţa cu această ţară, transmite joi Euroactiv, citat de Agerpres.

Riikokogu, ce are 101 locuri, a adoptat cu 90 de voturi mai multe rezoluţii care subliniază solidaritatea cu Ucraina.

Legislativul de la Tallinn solicită ”statelor membre ale ONU să adopte imediat măsuri pentru stabilirea unei zone de excludere aeriană în scopul prevenirii victimelor civile masive în Ucraina”.

Până acum, aceste cereri au rămas fără răspuns, întrucât NATO a evitat să provoace armata rusă, notează Euractiv.

De asemenea, parlamentul eston invită ” statele membre să sprijine cererea oficială a Ucrainei pentru statutul de ţară candidată la aderarea la UE şi cere acordarea unei foi de parcurs Ucrainei către aderarea la NATO”.

Apelul Estoniei pare tardiv, întrucât participanţii la Summitul UE de la Versailles, desfăşurat săptămâna trecută, au considerat nerealist scenariul unei aderări a Ucrainei la UE printr-o procedură rapidă.

Sursa foto: Chancellery of the Riigikogu/ Kaupo Kalda via Wikimedia Commons

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Din categoria de bancuri ‘De ce nu a participat aviatia Albaniei la al doilea razboi mondial – pentru ca s-a imbolnavit pilotul avionului’.

  2. Sunt curios cati soldati estonieni au fost desfasurati pe flancul estic al NATO pana la ora asta…Tarile baltice au mancarici de un razboi mondial cu SUA contra Rusia pentru ca se simt cu morcovul in apropierea an*sului si nu prea le pasa de resrul lumii. Fiecare cu interesul lui.

  3. Se pare că unii vor razboi totalitar.
    Dacă vrem să se termine razboiul ar trebuii sa fie izolat si Ucraina.daca Joe lamentează cu arme Ucraina razboiul poate să se extindă. Iresponsabilii ar trebuii să se retragă din politică.

  4. Se trezeste un lindic de tara sa interzica spatiul aerian. Nici nu se vede ca SUA e in spate. Noo, estonia le arata rusilor care e treaba. Btw. Mai tineti minte cand s-au retras toate armatele din siria, afganistan, etc? Ptr asta se pregateau. Asta nu e spontana. Also. Gandeste cine are de castigat, ce are de castigat, si cum vrea sa castige si o sa intelegi cine trage sforile. Auzi, estonia! Astia si cu lituania, sau cum le zice alora de s-au trezit ei sa recunoasca suveranitatea Taiwanului. Adica noapte mintii.

  5. Cautaati batalionul azov pe wiki. Poate face mai mulult sens situatia din ukraina.