G4Media.ro

Parlamentul din Israel urmează să voteze astăzi noul Guvern, punând capăt celor…

Parlamentul din Israel urmează să voteze astăzi noul Guvern, punând capăt celor 12 ani de mandat ai lui Benjamin Netanyahu

Israelul se pregăteşte duminică să deschidă o nouă pagină din istoria sa, cu un vot aşteptat al Parlamentului (Knesset) pentru a aproba o ”coaliţie a schimbării”, înainte de încheierea mandatului premierului Benjamin Netanyahu, cel mai îndelungat din istoria ţării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Knesset-ul se reuneşte în sesiune specială de la ora locală 16:00, ora locală (13:00 GMT) pentru a le permite centristului şi liderului opoziţiei Yair Lapid precum şi liderului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa, care va face obiectul unui vot în cursul serii.

Această coaliţie eterogenă – reunind două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă – a întrunit majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Şi, cu excepţia unei schimbări de ultim moment, coaliţia ar urma să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va încheia mandatul lui Benjamin Netanyahu, care a fost şeful guvernului timp de 12 ani fără întrerupere.

Confruntat timp de un an cu un proces de corupţie, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, a fost ţinta unei noi manifestaţii de protest sâmbătă seara.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. @Ion _ „Doamna Dancila pierde si ultima speranta pentru o sedinta comuna de guvern cu domnul Netanyahu.”

    Așa e, dar poate pune de o ședință comună cu dl Jerome Powell, care ar putea fi preferabilă din punctul domniei-sale de vedere.

    Din punctul meu de vedere, ar fi de preferat pentru d-ba Dăncilă o urmare a activității d-lui Netanyahu, cu întâniri matinale la o cafea cu procurorii cărora le mărturisește câte ceva din intimitatea deciziilor defavorabile cetățenilor al căror guvern l-a condus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.