G4Media.ro

Parlamentul de la Chișinău a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, care prevede…

Foto: InquamPhotos / Elena Covalenco

Parlamentul de la Chișinău a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, care prevede că procesul de integrare europeană rămâne ireversibil

Parlamentul de la Chișinău a adoptat cu 55 de voturi Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”. Această hotărâre reprezintă un sprijin integral acordat cerințelor cetățenilor Republicii Moldova, exprimate în cadrul Rezoluției adoptate în Piața Marii Adunări Naționale, pe 21 mai, transmite TV8.md.

Rezoluția proclamă că procesul de integrare și aderare europeană rămâne ireversibil și este recunoscut drept un proiect de prioritate națională pentru Republica Moldova. În plus, se face apel la întreaga societate, inclusiv la toate forțele politice, să manifeste maturitate, unitate și solidaritate în vederea consolidării dialogului politic și social în numele interesului național, adică aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare și extraparlamentare să sprijine fără rezerve implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, indiferent de diferențele lor politice. De asemenea, liderii de opinie sunt chemați să informeze cetățenii cu privire la obligațiile și beneficiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană pentru poporul Republicii Moldova.

Reamintim că zeci de mii de oameni s-au adunat duminică la Chișinău, pentru a participa la mitingul inițiat de președintele Maia Sandu, eveniment care are loc în 33 de orașe europene, pentru susținerea demersului prezidențial al Republicii Moldova, acela de aderare la Uniunea Europeană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...