G4Media.ro

Parlamentul canadian desemnează gruparea de extremă dreaptă Proud Boys ca „entitate teroristă”…

Parlamentul canadian desemnează gruparea de extremă dreaptă Proud Boys ca „entitate teroristă” și îi solicită premierului Trudeau să o interzică

Camera inferioară a parlamentului canadian a aprobat luni o moţiune cerând premierului Justin Trudeau să interzică în Canada grupul de extremă dreaptă american Proud Boys cu titlul de „entitate teroristă”, notează AFP, citată de Agerpres.

Guvernul canadian a informat recent că agenţiile sale de securitate supraveghează îndeaproape această organizaţie şi strâng dovezi pentru a sprijini înscrierea grupului pe lista sa neagră.

„Astfel de liste trimit un mesaj clar, şi anume că niciodată Canada nu va tolera actele de violenţă”, a indicat o purtătoare de cuvânt a ministrului securităţii publice Bill Blair.

„Atunci când o entitate este înscrisă pe listă, instituţiile financiare îi blochează activele”, a precizat ea.

Propusă de Noul Partid Democrat (NPD, stânga), moţiunea adoptată de Camera Comunelor îndeamnă guvernul liberal condus de Justin Trudeau „să utilizeze toate mijloacele la dispoziţia sa pentru a răspunde la proliferarea grupurilor pline de ură ale adepţilor supremaţiei rasei albe începând cu desemnarea imediată a Proud Boys ca entitate teroristă” în Canada.

Membri ai Proud Boys, grup fondat de un canadian care ulterior s-a delimitat de el, s-au aflat în număr mare printre partizanii lui Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington pe 6 ianuarie.

Cu câteva zile mai devreme, liderul acestei miliţii americane, Enrique Tarrio, a fost arestat.

În Canada, cinci membri ai grupului aparţinând Marinei regale canadiene au fost chemaţi la ordine pentru că au întrerupt o ceremonie autohtonă la Halifax, în Noua Scoţie (sud-est), în 2017.

Zeci de organizaţii sunt interzise în Canada, printre care Al-Qaida, Hezbollah, talibanii sau gruparea Stat Islamic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Cu cine a vorbit prima oarã democratul senil de la Casa( incã) Albã?Cu Trudeau .Si cu sigurantã nu despre trendul in moda şosetuțelor lui Justinel a fost vorba!Proud Boys pe lîngã Antifa este o scoalã de duminicã a lui Maica Tereza dar nu conteazã,important este sã fie discreditat,anihilat ,distrus oricine care are legãturã cu Trump.Democratie.

    • Vezi ca parlamentul a luat decizia sa intre Proud Boys pe lista teroristilor si nici macar nu a fost initiata de Partidul Liberal al lui Trudeau.

  2. Urmeaza Antifa si BLM.

  3. Acelasi lucru trebue facut si cu comunistii care la fel sunt o mega grupare de teroristi, cea mai mare din istorie. SUA trebue sa ia exemplu de la Canada si sa faca acelasi lucru la ei acasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.