G4Media.ro

Parlamentul britanic se închide cel puțin patru săptămâni din cauza epidemiei de…

Parlamentul britanic se închide cel puțin patru săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus

Parlamentul britanic își va suspenda activitatea pentru cel puțin patru săptămâni în eforturile de a limita răspândirea infecțiilor de coronavirus, scrie The Times.

Potrivit sursei citate, o lege va fi votată în regim de urgență în cursul zilei de miercuri ceea ce înseamnă că parlamentarii vor începe liberele de Paști cu o săptămână mai devreme, pe fondul temerilor că virusul ar putea pune în pericol politicienii și angajații Parlamentului.

Există de asemenea îngrijorări că dacă Parlamentul ar continua să se întrunească ar transmite un mesaj greșit în timp ce milioane de britanici sunt rugați să stea acasă.

Potrivit Reuters, Parlamentul s-ar fi închis în mod normal începând cu 31 Martie pentru o vacanță de trei săptămâni de Paști.

Instituția s-a închis deja pentru vizitatori și a redus numărul de persoane cărora li se permite accesul în Camera Comonelor. A fost mărită și distanța în așa fel încăt să fie respectate măsurile de distanțare sociale.

Sepekerul  Camerei, Lindsay Hoyle, a declarat, luni, că orice vot trebuie adaptat în așa fel încât să fie evitate procedurile uzuale, care prespun înghesuirea a sute de parlamentari într-o încăpere mică.

Un oficial britanic a declarat că în timp ce majoritatea parlamentarilor dorește ca parlamentul să continue activitatea de supraveghere a guvernului, este de asemenea importantă protecția angajaților care lucrează acolo.

Miercuri la prânz, în Marea Britanie se înregistrau 8077 de cazuri de infectare cu coronaviurs și 422 de decese, potrivit worldometers.info

Vom reveni cu detalii

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Se mai redeschide, sau va fi King Boris de acum incolo?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.