G4Media.ro

Parlamentul așteaptă decizia CCR privind revocarea Renatei Weber și amână plenul reunit…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentul așteaptă decizia CCR privind revocarea Renatei Weber și amână plenul reunit pentru numirea lui Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului

Plenul reunit al Parlamentului de luni în care urma să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului se amână pentru a dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD referitoare la revocarea lui Renate Weber de la conducerea acestei instituţii, relatează Agerpres.

„Deşi iniţial era prevăzut să facem plenul luni pentru numirea Avocatului Poporului, pentru că am văzut că este programată decizia Curţii Constituţionale pentru data de 29 iunie, am decis să facem săptămâna viitoare, la o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD”, a afirmat, joi, după şedinţa Birourilor permanente reunite, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Întrebat ce va face dacă CCR va amâna decizia, Orban a răspuns că într-o şedinţă a Coaliţiei se va analiza soluţia care trebuie adoptată.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, miercuri, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să ocupe funcţia de Avocatul Poporului.

Fabian Gyula este singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

Citește și:

Fabian Gyula, propus de UDMR pentru Avocatul Poporului: M-am pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. De parca PSD e „o voce” care ar trebui ascultata.
  Asa se alinta si PNL ăsta.
  Ma mir ca nu ne spune ca USR sunt amatori, ca nu stiu sa faca politica „pe picior mare”.

  • Și de cine ar trebuii sa ascultam, de cozile de topor vasale și slugărnicie imperialismuli gllobalist, acest guvern este unul care distruge încet bunul national

 2. Când umbli (în trecut) cu jalba pârâcioasă pe la diferite comisii și comitete, e posibil să te arzi cu ea atunci când îți vine rândul la guvernare 😁😁😁.

 3. !Dragos

  Aici nu e vorba de a asculta un partid sau altul, aici e vorba de a respecta principii!

  poupincourismul dauneaza grav sanatatii persoanei si spiritului civic!

  greata

 4. Mai ciocoflenderilor CCR s-a prins acum că depindeți total de ei și o să amâne decizia, vor cere lămuriri, înscrisuri, acte de la cine știe ce spital agenție etc. Toamna târziu va apuca daca așteptați după Dorneanul. Nu ați fi învățat nimic , pisica cu clopoței nu prinde șoareci, trebuia făcută fix pe calapod 2012, hârști ura și la gară

 5. Poporul a dorit alt avocat, iar acum il va avea. De atata bine nu mai poti merge pe trotuarele pline cu miere, nu mai poti deschide robinetul in casa pentru ca va curge lapte. Bunastarea te va scoate afara din casa. Trai bun pentru poporul roman.

 6. La mafia si coruptia endemica din Romania, Curte Constitutionala ii mai lipsea.

 7. Varianta la vasalitatea față de vest,tov.Unu este subjugarea poporului și resurselor țării estului totalitar.