G4Media.ro

Parlamentul a decis că posturile vacante din administrația publică se pot ocupa…

Parlamentul a decis că posturile vacante din administrația publică se pot ocupa doar prin concurs pe timpul stării de alertă / Concursurile fuseseră suspendate anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a dat undă verde miercuri reluării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din administrația publică.

Toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice, cu excepţia celor din domeniul sanitar, au fost suspendate, din luna mai a anului trecut, prin Legea 55/2020.

Ulterior, Guvernul Orban a modificat legea 55 prin ordonanță de urgență (OUG 183/2020), permițând desfășurarea, pe durata stării de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al celorlalte instanţe judecătoreşti, al parchetelor şi din sistemul de probaţiune, precum şi pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României.

Deputaţii au decis însă ca să poată fi scoase la concurs posturile vacante din toate instituţiile şi autorităţile publice, pe o perioadă de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a acestei OUG.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021„, prevede textul adoptat de deputaţi.

Amendamentul, introdus săptămâna trecută de membrii Comisiei pentru muncă şi adoptat de plen, este motivat prin faptul că „volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul administraţiei publice impun ocuparea cu celeritate a posturilor vacante”.

„De asemenea, trebuie precizat că administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce face necesară această măsură, de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante”, se precizează în raportul comisiei.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Foto: INQUAM Photos\ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. mda… concursuri organizate de animalele politice numite in functii pe criterii la fel de politice…

  2. Concursurile sunt trucate, cine „trebuie” primește răspunsurile dinainte sau îi este notată si completată lucrarea cu nota cea mai mare, iar cei de bună credință primesc o nota sub meritul lor că să fie bine să nu fie rău,

  3. A pus mana pe telefon Klaus si s-a ratoit la Ludovic sau …

    PS. … deja toate posturile interesante au fost ocupate de rubedenii si amicii politici ?

  4. Posturile sunt deja ocupate de pilele lor, in baza ordonantei au fost angajati pe perioada determinata, acum nu o sa faca altceva decat o sa fie organizate asa-zise concursuri prin care pilele lor or sa fie definitivate pe posturi.
    Din cauza asta au „deblocat” concursurile, pt. ca cei care au „spate” sa fie siguri de postul pt. care au cotizat!!!!
    Si oricum in toata aceasta perioada a fost un adevarat dezmat in ceea ce priveste angajarile in toate institutiile publice.