G4Media.ro

Parlamentarii bulgari au renunțat la salarii până la sfârșitul crizei

Parlamentarii bulgari au renunțat la salarii până la sfârșitul crizei

Luni seara, la ora 20:00, după aproape 10 ore de dezbateri, deputații bulgari au decis, brusc, că vor renunța integral la propriile salarii până la ridicarea stării de urgență în țară. Propunerea a fost făcută cu totul neașteptat de GERB, partid aflat la guvernare, și susținută în unanimitate cu 170 de voturi “pentru”.

După ce din salariu li se vor opri sumele pentru impozite și asigurări, suma rămasă va fi transferată într-un cont la Ministerului Sănătății de la Sofia, pentru a fi folosită pentru combaterea coronaviruslui, au explicat guvernanții bulgari.

Măsura se va aplica și pentru reprezentanții de rang înalt ai puterii executive – membri ai guvernului și cabinetelor politice, șefilor de agenții executive și de stat. Va fi însă aplicată astfel încât să nu influențeze salariul președintelui și vicepreședintelui țării, al înalților magistrați, precum și diferitelor organisme de reglementare, salariul acestora fiind dependent de cel al deputaților.

“Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională! Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bugaria”, s-a adresat exaltat guvernanților liderul Partidului Volia, Veselin Mareșki.

La fel au reacționat și partenerii Partidului Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), cei de la Patrioții Uniți, care au făcut apel la președintele Rumen Radev și la vicepreședinta Iliana Yotova să urmeze exemplul deputaților.

”Suntem în vreme de ciumă. Trebuie să fim împreună. Cine, dacă nu președintele, trebuie să arate această bărbăție, maturitate și responsabilitate? Cine, dacă nu însuși tatăl națiunii bulgare, ar trebui să dovedească că se poate și să dezmintă toate acele abusrdități la adresa imaginii sale. Fiți bărbat, politician si bulgar! Vă mai trebuie foarte puțin! Acționați!”, i s-a adresat șefului statului deputatul de la Frontul Național pentru Salvarea Bulgariei, Valentin Kasabov.

Sursa: Sega / Traducere: Mirela Petrescu (Rador)

Foto: Piața Parlamentului din Sofia / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Presedintele,Guvernul si parlamentul României vor fi capabili de o astfel de masura de soliedaritate si altruism pentru societatea româneasca?????????

  • viseaza cai verzi pe pereti

  • „Va fi însă aplicată astfel încât să nu influențeze salariul președintelui și vicepreședintelui țării, al înalților magistrați, precum și diferitelor organisme de reglementare”

   Parlamentarii si multi alti politicieni. Presedintele si cei implicati direct in situatia de criza vor avea aplicata alta schema, posibil cu plata partiala.

   Acuma as fi si eu curios daca toata ciuma rosie ar accepta sa nu fie platita pana cand Covid-19 este eradicat total.

 2. Noi in Romania avem armata pe strazi si cantam imnul national.

 3. Hopa! Ne-au luat-o bulgarii inainte. Ati auzit din gura vreunui sparlamentar roman asa ceva? Toti se bat cu caramida in piept ce fac ei pentru tara si ce tampanii mai voteaza in sparlament, dar unul n-a spus nimic de renuntarea la bani. Lor nu li se poate aplica somajul tehnic? Cabinetele alea sparlamentare din teritoriu la ce mai functioneaza? Pentru ce mai primesc bani? Subventia pentru partidele spolitice pentru ce se acorda?

  Barna, ceva despre subiect? Ciolos? Niciolaie? Seban Prezervativ? Ciordache? Orbannnnn? Ioi, Kelemen? Nimic…… ca ei nu stiu cum sa-si mai acorde scutiri si facilitati!

  Mai tineti minte senatorul ala pzd a carui sotie lua somaj? Nu ca n-ar avea dreptul……. moral!

 4. borfasii din pesede citesc asta? … sau sunt prea ocupati sa faca legi cu infractori si pentru infractori?

 5. Pana si politicienii bulgari..
  Am ajuns mai rau ca Bulgaria…mai rau, se poate?!

 6. Pe model bulgaresc, lansez un Mesaj pentru dl Presedinte Johannis: ”Dle Presedinte Johannis, suntem în vreme de ciumă. Trebuie să fim împreună. Cine, dacă nu Președintele, trebuie să arate această bărbăție, maturitate și responsabilitate? Cine, dacă nu însuși tatăl națiunii Romane, ar trebui să dovedească că se poate și să dezmintă toate acele abusrdități la adresa imaginii sale. Fiți bărbat, politician si Roman! Vă mai trebuie foarte puțin! Acționați! Ascultati cererile romanilor: actionati la Salariile umflate ale bugetarilor din Institutiile publice, Agentiile ai Autoritatile de tot felul, bugetofage si ineficiente, la Pensiile speciale umflate al protejatilor politrucilor, la clientela politica din Companiile autonome de stat, care pe Venituri uriase SFIDEAZA majoritatea romanilor!”
  ActionatI, dle Presedinte Johannis!!