G4Media.ro

Paris: Primele amenzi pentru magazinele care au aerul condiționat pornit și nu…

Foto: Pixabay

Paris: Primele amenzi pentru magazinele care au aerul condiționat pornit și nu țin ușile închise

Primăria Parisului a început să amendeze comercianții care nu respectă o nouă obligație de a ține ușile și ferestrele „închise” atunci când aerul condiționat este pornit, potrivit BFM TV.

Începând de luni, 25 iulie, un decret semnat de primăria capitalei franceze prevede o amendă de până la 150 de euro pentru unitățile comerciale sau de servicii care își lasă ușile deschise atunci când în interior funcționează încălzirea sau aerul condiționat. Aceasta este o „măsură de combatere a risipei de energie”, potrivit deciziei administrative.

Patrulări zilnice

Amenzile au început miercuri în foarte comerciala și turistică Rue de Rivoli, în arondismentul 4. Primăria nu a precizat câte unități au fost deja amendate.

„Întregul sistem este în vigoare în toate cartierele pariziene”, a precizat primăria.

În fiecare zi, două patrule ale poliției municipale din Paris sunt dedicate acestui lucru. Amenzile se aplică „de la caz la caz”, a explicat Primăria Parisului, pentru AFP. „Dacă un comerciant ne arată că este în proces de schimbare a ușii sau că face demersuri pentru a avea o ușă închisă, nu dăm amenzi”, a explicat acesta. „Pe de altă parte, pentru ceilalți comercianți cu amănuntul care sunt deja conștienți de problemă sau care nu au făcut niciun efort, dăm sistematic amenzi”.

„Această măsură vizează să pună capăt unei practici aberante în contextul actual de urgență climatică și de criză energetică”, argumentase primăria la sfârșitul lunii iulie. Decretul nu se aplică „restaurantelor sau localurilor de băuturi cu o terasă în aer liber autorizată în mod regulat”.

Parisul nu este primul oraș care vrea să interzică magazinelor cu aer condiționat să își țină ușile deschise. În 15 iulie, primăria din Bourg-en-Bresse a emis un decret similar, prezentat ca o premieră în Franța. Lyon și apoi Besançon i-au urmat exemplul.

Duminică, 24 iulie, ministrul Tranziției Ecologice, Agnès Pannier-Runacher, și-a anunțat intenția de a extinde această obligație de închidere a magazinelor cu aer condiționat la întreaga țară, dar decretele nu au fost încă publicate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si astia care tin discursuri care spun prostimii ce risipitori sunt, se plimba cu avioane private si in coloane de 20-30 de masini. Dar nah, ala care vrea sa aibe 24 de grade celsius in interior in loc de 25 de grade e problema.

  2. Ceausistul asta a sustinut sigur si ratia la paine. Dovada ca leftarzii sunt comunisti ceausisti. Vor sa ne tina in saracie si dictatura, ca sa fure ei. Cica e „educarea” prostimei comunismul leftard. Trebuie inlaturati toti leftarzii. Toti. Oricum ar fi. ASAP.

  3. Urmeaza ratia la paine, ceausistii comunisti leftarzi vor sa ne omoare pe toti si sa ne bage in dictatura. Care ii tolereaza pe astia, trebuie scosi cu furcile.

  4. Cel mai bine se educă prostimea prin prețuri!
    Si consumăm atât de mult din multe resurse!!!
    Dacă sprayezi apă caldă pe un om si apoi se săpunește bine si sprayezi iar apă caldă ca să – l clătești ai consumat doar 3-5 litri de apă, energia să încălzești doar acea apă si ai un om spălat cu minim consum de resurse! Până nu costă 100 lei mc apă nu se va implementa măsura! La fel si aici:nu mai subvenționați stupid energia si vor inchide ei ușile!