G4Media.ro

Părinților din SUA li se oferă rambursări pentru cumpărăturile făcute fără intenție…

sursa foto: Pixabay

Părinților din SUA li se oferă rambursări pentru cumpărăturile făcute fără intenție de copii în jocul Fortnite

Părinții din SUA ai căror copii au cumpărat obiecte din popularul joc Fortnite fără permisiunea lor vor putea cere o rambursare începând de miercuri, scrie BBC.

Autoritatea de reglementare din SUA a acuzat jocul că i-a păcălit pe jucători să facă achiziții neintenționate și că a încălcat viața privată.

Dezvoltatorul Fortnite, Epic Games, a fost de acord să plătească 245 de milioane de dolari sub formă de rambursări în 2022.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a început acum procesul de contactare a 37 de milioane de persoane pentru a le avertiza cu privire la despăgubiri.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, cu peste 400 de milioane de jucători. Este un joc video free-to-play – ceea ce înseamnă că, deși nu există niciun cost inițial, acesta își face banii prin intermediul jucătorilor care fac achiziții în joc.

FTC a declarat că Epic Games a păcălit jucătorii cu „interfețe înșelătoare” care puteau declanșa achiziții în timp ce jocul se încărca și a acuzat-o că are setări implicite care încalcă viața privată a oamenilor.

În total, a acceptat o înțelegere de 520 de milioane de dolari cu Epic Games în legătură cu aceste acuzații.

Aceasta include o amendă de 275 de milioane de dolari legată de modul în care Fortnite colectează date despre utilizatorii săi, inclusiv despre cei cu vârste sub 13 ani, fără a informa părinții.

Este cea mai mare amendă aplicată vreodată de FTC pentru încălcarea unei reguli.

Restul acordului va fi plătit sub formă de rambursări.

Conform înțelegerii din SUA, se vor face rambursări pentru achizițiile în joc, cum ar fi ținutele și loot boxes, precum și pentru moneda virtuală V-Bucks din Fortnite.

Cei care au fost contactați de FTC vor avea timp până în ianuarie 2024 pentru a-și depune cererea.

Aceasta include reclamațiile oricărei persoane din SUA care crede că a fost taxată în joc pentru obiecte pe care nu și le-a dorit între ianuarie 2017 și septembrie 2022.

Dar include, de asemenea, în mod specific, persoanele care spun că copilul lor a făcut o achiziție folosind cardul de credit fără știrea lor – deși acest lucru trebuie să fi avut loc între perioada mai limitată ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

În cele din urmă, despăgubirea poate fi solicitată de persoanele care pot demonstra că contul lor de Fortnite a fost făcut inaccesibil după ce au făcut o plângere la compania de carduri de credit cu privire la comisioanele abuzive.

Când a fost anunțată prima dată înțelegerea, Epic Games a declarat că a făcut mai multe modificări la Fornite pentru a aborda problema achizițiilor neintenționate în joc.

Dezvoltatorii au introdus o serie de controale parentale, o limită de cheltuieli pentru jucătorii cu vârsta sub 13 ani și setări implicite de confidențialitate ridicată pentru copii.

„Legile nu s-au schimbat, dar aplicarea lor a evoluat, iar practicile de lungă durată din industrie nu mai sunt suficiente”, a declarat Epic la momentul respectiv.

„Am acceptat acest acord pentru că dorim ca Epic să fie în prima linie a protecției consumatorilor și să ofere cea mai bună experiență pentru jucătorii noștri.”

De atunci, firma a precizat că FTC se ocupă de distribuirea compensațiilor, iar jucătorii îngrijorați trebuie să contacteze direct autoritatea de reglementare prin intermediul site-ului său.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...