G4Media.ro

Părinții nervoși și epuizați, împărțiți între homeoffice și #parentinginlockdown: M-am prăbușit plângând…

Părinții nervoși și epuizați, împărțiți între homeoffice și #parentinginlockdown: M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie – reportaj Deutsche Welle

“De fapt, ce fac părinții când simt că nu mai pot? Îi intreb aproape pe toți cunoscuții mei”, scria pe Twitter jurnalista germană Mareice Kaiser, în luna aprilie. Aceasta a atins coarda sensibilă a multor germani. Pe platformele de socializare, mulți părinți au povestit cum este viața în carantină, între Homeoffice, școală la domiciliu și îngrijirea copiilor, scrie Deutsche Welle, într-un reportaj despre fenomenul #parentinginlockdown.

M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie“, scrie o utilizatoare. “Părinții sunt oameni care poate chiar înainte de debutul pandemiei erau cu nervii la pământ“, povestește altcineva.

Iar problema părinților care s-au trezit de două luni în poziția de a lucra de acasă, cu copiii în grija lor exclusivă după ce școlile și grădinițele s-au închis, este una globală, în contextul pandemiei COVID-19. În unele țări, cuplurile cu copii povestesc că ajung să le dea celor mici înghețată la micul dejun, sunt înconjurați de munți de piese lego în camera de lucru și că e aproape imposibil să participe la sedințe nederanjați, relatează Deutsche Welle, în reportajul despre #coronaparents și #parentinginlockdown.

Părinții care trebuie să și muncească, să și aibă grijă de copii sunt bulversați și în România. Educați la rândul lor în perioade confuze, le este greu să găsească repere de încredere și sprijin.

 


Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Acum se vad marele „carieriste” cat de valoroase sunt. A creste copii si a avea grija de ei este mult deasupra limitelor lor de a functiona. Urate, proaste si rele si-au aruncat copii in crese si camine ca pe niste caini ca doamnele sa faca cariera. Karma’s a bitch!

  • esti un animal salbatic, fara constiinta

  • Ba nu este, si are dreptate.
   Egoiste, labile psihic si bezmetice au acuma vai de mine greutăți sa relationeze cu propriul copil si sa lucreze de acasă.

  • Esti un mare bou.

  • Mi se pare ca punctat fiarte bine. Asa zisele femei de cariera si orientate catre rezultate, cu valente in busines si shopping dar cu copii la after school si alte programe sa scape de corvoada chinuitiare de a avea grija de copii.

 2. … de o rautate incredibila.

 3. In mileniul in care barbatii s-au efeminat, femeile fac deopotrivă cariera si copii. Si da, e nevoie ca cineva sa asigure si necesarul familiei, pe langa educatie, iar barbatii nu mai sunt demult nici temelie si nici cap pentru familie.

  • Într-adevăr este foarte greu să fii și parinte și profesor.
   Din toamnă daca nu se vor deschide școlile, personal voi refuza scoala online pentru copilul meu. Este prea stresant atât pentru copil, pentru profesori și pentru părinți.

  • Descurcati va singure.

  • Deducem ca femeile s-au masculinizat? Urmand logica d-stra cam aici ajungem.

 4. Copiii trebuie crescuti cu grija si dragoste , altfel ajung niste vipere 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.