G4Media.ro

Parcul Botanic din centrul Timișoarei se închide pentru introducerea iluminatului electric /…

Sursa foto: Facebook / Parcul Botanic Timișoara

Parcul Botanic din centrul Timișoarei se închide pentru introducerea iluminatului electric / Sistemul poate fi reglat în funcţie de datele din teren, de exemplu, dacă într-un arbore se află un cuib al unei păsări, atunci se poate diminua intensitatea luminii / Proiect de 2 milioane de lei

Parcul Botanic din Timișoara va avea un sistem de iluminat electric realizat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de iluminat public, şi care urmăreşte siguranţa cetăţenilor, anunță Agenția de presă Rador.

Pentru realizarea săpăturilor necesare, accesul publicului în parc va fi restricţionat în perioada 22 – 28 august, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Valoarea totală a contractului este 2,082 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de şase luni.

Vor fi instalaţi 219 stâlpi de iluminat public şi va fi extins sistemul de iluminat pe o lungime de 3.400 de metri liniari. Întrucât parcul este situat în zona de protecţie a unui monument istoric, corpurile de iluminat vor fi de tip felinar şi vor distribui lumina descendent. Sunt prevăzute două alei principale cu iluminare mai intensă, unde corpurile de iluminat dirijează circulaţia dinspre accesul principal în Grădina Botanică spre cele două accese complementare, iar în restul parcului, iluminatul este diminuat.

Sistemul poate fi reglat în funcţie de datele din teren, de exemplu, dacă într-un arbore se află un cuib al unei păsări, atunci se poate diminua intensitatea luminii, separat, pentru corpul de iluminat din proximitate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Stirea e de fapt „parcul neluminat dintotdeauna din centrul Timisoarei in care se drogheaza adolescentii va avea iluminat in 2023-24”.