G4Media.ro

Parchetul European efectuează percheziții și arestează patru persoane în Franța în cadrul…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Parchetul European efectuează percheziții și arestează patru persoane în Franța în cadrul unei anchete privind o fraudă de 60 de milioane de euro la TVA

Parchetul European (EPPO) din Paris (Franța) a efectuat percheziții și a arestat patru suspecți în vestul Franței, în cadrul unei anchete privind o presupusă fraudă la TVA de aproximativ 60 de milioane de euro. Au fost confiscate active, conturi bancare și instrumente financiare în valoare de peste 12,5 milioane de euro în Franța, Luxemburg, Țările de Jos și Regatul Unit, precum și documente, date și dispozitive de stocare media, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit parchetului, ancheta EPPO se bazează pe un raport emis de Direcția Generală a Vămilor și Accizelor din Franța (Direction Générale des Douanes et Droits Indirects, DGDDI), care semnala tranzacții suspecte ale unei societăți cu sediul în vestul Franței.

Se presupune că suspecții au pus la cale un sistem de fraudă în materie de TVA care implica exportul de bunuri din Franța către țări din afara UE. Se presupune că suspecții au creat documente și declarații false în numele unor societăți fantomă, pe care le-au înființat cu unicul scop de a beneficia de rambursări de TVA.

Potrivit probelor, documentele false au fost folosite pentru a da impresia că bunurile au fost exportate, fără ca vreo tranzacție reală să fi avut loc. Pentru a beneficia de rambursarea TVA, un prestator de servicii se ocupa de documentele pentru rambursare și de transferul efectiv al banilor.

Se presupune că, odată ce s-a efectuat transferul rambursării TVA, suma a fost transferată în numeroase conturi bancare din mai multe state membre ale UE și din țări din afara UE. Potrivit anchetei, toate aceste conturi bancare au fost probabil înființate sub identități false create de suspecți și în numele unor societăți fictive înființate de aceștia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...