G4Media.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul București: Patru procurori au fost în localul…

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Parchetul de pe lângă Tribunalul București: Patru procurori au fost în localul din Centrul vechi, dar nu participau la peterecere, nu au fost sancționați / Procurorii acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei

Parchetul de pe lângă Tribunalul București precizează că patru procurori au fost în localul din Centrul vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, și acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei, de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată”, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis sâmbătă seara.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment. În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale”, precizează comunicatul.

Redăm integral comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

„În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;

Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”.

Citește și:

Lucian Bode, despre polițistul care ar fi petrecut alături de alte 26 de persoane în Centrul Vechi: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate

SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplina. El e suspectat că ar fi petrecut cu peste 20 de persoane într-un restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului

Sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

35 comentarii

 1. Ce mult inseamna un reporter de teren pentru a verifica realitatea obiectiva a informatiilor primite -o discutie cu patronul, paznic, administrator, ospatari…etc.Ba e, ba nu e…ala bala portocala…

  • Bă, trezește te la realitate, 4 procurori și șeful celor ce se ocupau cu respectarea regulilor anticovid, stăteau într-un restaurant unde aceste reguli se încălcau la greu, dar nu au anunțat pe nimeni, din greșeală au fost și ei prinși acolo… Mă pis pe mine de râs cu ce schemă scapă. Păi nu avea niciunul telefon, să sune să întrerupă chermeză, iar patronul avea atâta tupeu, încât cu ăștia de față, continuă cheful?
   Autoritățile ne cred pe toți proști, iar cimpalacii ăia încălca legea in continuare.

  • Dacă niște indivizi încălcau legea și violau pe cineva, ăștia 4 și un pulitist stăteau și se uitau, ei nu aveau nici o responsabilitate.
   Mi-e scârbă de oamenii din tara asta, care sunt puși în diferite funcții doar fiindcă știu câte o mizerie despre altcineva sau au o relație.

 2. Spuneti bai idiotilor ca este interzis la bere si inchideti tot. Despescule ati ingropat economia.

 3. Avea dreptate Papa, jurnaliștii români trebuie să coboare pe teren.

 4. Erau tonți in misiune andăr cavăr.
  Ne intereseaza decât coruptii si meleoanele, lasati luptele interne

 5. Astia ne prostesc in fata cu abureli de gradinita!
  Au fost sau nu au fost?!
  Ce FACEAU acolo, mai lipsea sa ne spuneti ca erau in interes de serviciu!!!
  Restaurantele din Centrul Vechi NU sunt DESCHISE publicului, abia de Luni s-ar putea sa fie deschise la o capacitate de 30%!
  Ei ce cautau acolo, Parchetule, asta SPUNE-ne, nu abureli ca la politruci?!
  Ce FACEAU acolo??!!
  Discutau despre Facerea Lumii sau ce FACEAU intr-un RESTAURANT?!
  Rusine!!
  Un Comunicat de parca l-ar fi dat PSD si mai nou PNL!!!
  Minciuna prin invaluire, prin omisiune sau cum e?!

  • Ce făceau, ce făceau….erau și ei la o băută în familie, în famiglia procurorilor! Se știe că, în general, procurorii sunt cam bețivani! D-aia nu sunt în stare să facă facă dosare irefutabile, beutura, bat-o vina! Ș-apoi stresul cu gândul la timpul pe care trebuie să-l mai suporte până la ziua ieșirii la pensia speciala!! Deci, nu-i chiar atât de ușor!!!

 6. E adevărat că presa exagerează. Eu sunt însă curios cum stăteau la masă. Că parcă era regula cu maximum 4 la aceeași masă.

 7. Da ce faceau acolo?

  • Faceau sex in public. Multumit?
   Ce poti sa faci la o masa la un restaurant??? Si oare in ce calitate pui intrebarea asta? Ca de raspuns sigur nu iti raspunde nimeni la ea, nefiind obligati.

  • In Bucuresti restaurantele sunt inchise la interior teoretic. 27 de persoane pe terasa? Greu de crezut :))

 8. ISCIR-ul n-a autorizat 4 procurori și un sef de politie la o masa.

 9. Daca erau camere de luat vederi, obligatoriu prin lege nu mai era nimic de comentat.

 10. In republica procurorilor, localurile sunt deschise pt procurori

 11. Un sergent a legitimat 4 procurori? Ce tare! Eu am văzut ditamai comisarii din politie cum tremurau în fata unui băiat procuror de 23 de ani. Polițaii, în general, fac pe ei de frica în fața procurorilor.

  • 5 ani dreptul, 2 ani INM si 6 luni specializare sau ceva de genul…procuror la 23 nu e imposibil, dar nici prea posibil nu e :))

 12. Porcurorii pentru care romanii cool au demonstrat in piata victoriei si au inghetat n-au nicio treaba…asta ca sa nu mai zic de sefulica, politaiul discriminat :))

 13. Cine a achitat nota?
  A fost vorba de un NUP?
  Nu aveau o casa conspirativa, ceva?

 14. Era inchis la K2?

 15. Procurorii care „nu” participau la petrecere s-au autosesizat cumva în legătură cu faptele vădit ilegale care se desfășurau sub nasul lor? Au constatat flagrantul? Dacă nu, se cheamă că nu și-au făcut treaba. Afară cu ei.

 16. Niște porci, toți! Și Gavriș și procurorii și petrecăreții și patronul restaurantului și polițistul cu amenda lui de 5000 lei pentru patron!

 17. Foarte corect comunicatul parchetului. Probabil aia era o petrecere privata de interolpi, si aia nu participau, serveau la mese, deci nu participau, daaaaaaaaa?

 18. O mizerie ordinara, asta este mizeria din administratia statului mafiot roman. Un stat.mafiot organizat, si acum vedem ca mafiotii nu se mai inteleg intre ei!

  V-as pune pe toti cei implicati pe liber fara drept de pensie, ordinarilor! Copiii romanilor.fac frigul si foamea in case si voua va arde de lupte interne!

  In privat cu voi hahalelelor!

 19. „Acțiunea” agenților de poliție a fost ordonată de la vârful Poliției Române sau al MAI; doar așa se explică intervenția unor agenți față de niște procurori și față de un ofițer superior (Gavriș) care urma să preia conducerea IGPR, precum și „scurgerea” în presă a „importantei descoperiri”.
  Nu spun că n-or fi greșit cei 5 convivi, dar să nu uităm că Gavriș e cel care i-a dat în vileag pe șefii Poliției Capitalei care au mers la priveghiul interlopului Pian.
  Întrebarea importantă aici nu e legată de regulile încălcate de cei descoperiți la masă, ci de ce secretarul de stat Bogdan Despescu (ajuns la vârful politiei în epoca PSD) folosește filajul pentru a-și depista inamicii în offside?
  Chiar nu scăpăm odată de funcționarii ăștia cu apucături securiste?
  Bleah!

  • Cum sa preia conducerea Politiei Romane daca este atât de prost incat sa facă d’astea, de ageamiu?!? Pai nici n-ar trebui sa-i para rău – isi da seama si el ca nu e cazul. Gavriş.

 20. Serios noi râdem chiar bine că deja devin haioşi propagandiştii.
  Mai noi s-a observat că propagandistul nu mai funcţionează decât pe zvonuri care tot ei le crează ca apoi le iau de bune şi chiar se isterizează şi după ce sunt lăsaţi să se joace cu bula din mintea lor sunt aduşi la realitate şi le sunt demontate iluziile moment când chiar devin amuzanţi că istericalele lor devin chiar pe bune cum se vede şi pe G4media.
  Ce ne distrează e că ăştia atâta inventează încât şi-au creat o lume paralelă a lor şi chiar cred în ea dar ce e mai distractiv e că chiar sunt lăsaţi să o facă că nimica nu e mai haios să le discreditezi pas cu pasă credibilitatea şi ei se descurcă foarte bine.
  Băieţii ăştia atâta se bate pentru imagine încât nu înţeleg că sapă chiar la baza imaginei lor că doar atâta au şi nimica altceva şi când imaginea dă o pictură dintr-o cameră capitonată numai bine le face la imaginea lor, daaaaa.
  Data viitoare vom vorbi de frica celor care cred că ei sunt manipulaţi dar stau toată ziua pe platformele online create chiar de cei care îi acuză că îi cipaează, vaccinează sau îi manipulează, daaaaa, oare sunt conştienţi că lumea lor e atât de ruptă de realitate încât oamenii nici măcar nu le atrag atenţia că tocmai ei folosesc acele lucruri de care le e frică şi PREFERĂ SĂ ÎI LASE SĂ ÎI DISTREZE, oare de ce?….daaaaa.
  Serios voi nu vă distraţi bine?

 21. Pusi, atat turnatorii, sefii politiei capitalei, cat si petrecaretii, toti trecuti in rezerva fara drept de pensie!

  Haimanalelor, procurori si purtatori robe si de uniforme! Nu sunteti nici procurori nici politisti!

  Romanii fac foamea pt voi, catu ne imprumuta 600euro pe secunda, si voi va luptati ca.mafiotii ???

  Vedeti ca inca e bine afara, sa nu vina gloata sa faca ordine, infectilor!

 22. Mie imi pare ca le-a facut manevra. Prima data au anuntat ca era petrecerea unuia dintre ei, apoi ca erau si ei acolo dar nu era petrecerea lor, ca azi dimineata la A1(Culmea) sa difuzeze un reportaj cu un asa zis martor cum ca ei nici nu erau inauntru ci pe o asa zisa terasa care la momentul acela avea geamurile inchise. Colac peste pupaza, s-a actionat la „pont”. Toata povestea asta suna ca un banc cu Radio Erevan. Manevra sau blat sa-i scape si au schimbat informatiile date la inceput. Oricum, acum se vede ce presa avem. Nimeni nu a verificat nici o informatie pana sa dea stirea.

  • Lasati vrajeala, tovarasilor! Porcurori si gabori de 2 lei manjiti de interlopi, locul vostru este la groapa de gunoi! Cei mai infecti dintre infecti!

 23. USL vrea pur si simplu sa scape de gavris care le sta in git de vreo citiva ani.

  ‘Un proiect de reorganizare la nivelul Poliției Capitalei prevede comasarea serviciului Omoruri, coordonat până recent de Radu Gavriș, concomitent cu desființarea Serviciului Furturi Auto și a Serviciului de Presă. Serviciul Omoruri a fost înființat în 1 august 2000 și, potrivit informațiilor din presă, ar fi unul dintre cele mai performante din România. Astfel, după cum scria ziare.com în 2018, „Bucureștiul este singurul oraș european în care toți criminalii care au ucis din 2011 încoace au fost prinși”.’ – http://www.hotnews.ro/stiri-esential-24283040-proiect-major-reorganizare-politia-capitalei-serviciul-omoruri-condus-pana-curand-radu-gavris-urma-fie-comasat-intr-structura-care-putea-condusa-comisarul-sef-marius-andrei-surse.html

  bode e vita care a facut accident tocmai pt ca s-a crezut mai presus de ceilalti participanti in trafic. bode e baiatul bun al PNL-ului uselist, bun la transporturi, bun la interne, bun si la facut cafea si multe altele daca partidul si seful o cere.

  seful sectiei 3 de politie, adica seful celor ce au mers la ‘pont’ e Gabriel Şchiopu, este acest personaj, bun prieten cu interlopii: adevarul.ro/news/eveniment/interviu-comisar-acuza-incercat-sefii-subordoneze-politia-centrul-vechi-patronilor-terase-ilegale-1_5f919fea5163ec4271201441/index.html

  orice om de bun simt poate sa inteleaga situatia. postacii nu. postacii stiu doar sa minjeasca cu rahat dupa cum le cere seful.

 24. Böde a demonstrat încă o data ca este un ministru de doi lei și înghite ca pelicanul tot ce i se șoptește la ureche. Dacă ar fi fost uns cu toate alifiile pentru un post de ministru , analiza mai întâi faptele și după aceea vorbea de măsuri . Ar cam trebui sa schimbe toți bosorogii din Poliție care sant corupți pana in măduva oaselor și au legătura cu partidele.

 25. Și mai vor domnii magistrați să avem încredere în ei, EI sunt primii care nu respectă legea că se cred superiori, au fostn iertați la majoritatea infracțiunilor, dar cât o țin așa noi muritorii de rând mai bine să nu apelăm la serviciile lor că oricum pierdem, în 30 de ani s-a reușit să se întroneze legea hoției în loc de legea dreptății!!