G4Media.ro

Parcarea de la Sosiri a Aeroportului Internaţional Henri Coandă ar putea fi…

Sursa Foto: jet.md

Parcarea de la Sosiri a Aeroportului Internaţional Henri Coandă ar putea fi dată în folosinţă la finalul anului cu un sistem modernizat

Parcarea de la Sosiri a Aeroportului Internaţional Henri Coandă ar putea fi dată în folosinţă la finalul anului cu un sistem nou, modernizat, iar tot sfârşitul lui 2021 sau începutul lui 2022 ar putea aduce investiţii în cosmetizarea terminalelor vechi, a anunţat, luni, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin Peşteşan, citat de Agerpres.

  • G4media.ro a arătat în urmă cu trei săptămâni că mai mulți pasageri au fost nevoiți să aștepte în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1, mai bine de o oră jumătate pentru a putea ieși de pe aeroport, din cauză că bagajele ajung cu mare întârziere pe benzile transportoare iar în parcarea aeroporului, ticsită de mașini, existau doar două automate de validare a jetoanelor de parcare.

Peșteșan a făcut referire la o serie de investiţii care vor fi făcute la Aeroportul Henri Coandă în urma plângerilor venite din partea unor pasageri că aerul condiţionat din terminalul vechi Plecări nu face faţă temperaturilor de afară.

„Am avut o lună destul de călduroasă. Se şi vede, inclusiv penele de curent care există în reţeaua electrică sunt cauzate de consumul ridicat de aer condiţionat. În terminalul nou nu am avut reclamaţii. Terminalul vechi are o instalaţie destul de veche, dar noi măsurăm zilnic temperatura şi nu sunt niciodată mai mult de 24 – 25 de grade.

Terminalul vechi a fost inaugurat în anul 1971. Ultimele investiţii majore s-au făcut acum 20 de ani. Avem în pregătire un proiect de amenajare şi a interioarelor şi vom intra şi pe instalaţiile de climatizare. Avem în derulare investiţii la parcare, este un sistem de modernizare. Estimăm ca la finalul anului să dăm în trafic parcarea de la Sosiri cu un sistem nou.

Avem în derulare proiectul de recosmetizare a terminalelor vechi, adică să dăm o imagine nouă terminalelor vechi. Avem în plan, tot anul ăsta, pe investiţii schimbarea benzilor de la Sosiri şi sistemul de benzi de la Plecări – terminalul vechi”, a spus acesta, la „Ziua Porţilor Deschise”.

Întrebat când ar putea să înceapă lucrările pentru cosmetizarea terminalelor vechi ale aeroportului, şeful CNAB a răspuns: „Am ales proiectul, am recepţionat proiectul, suntem la caietul de sarcini. Urmează să licităm proiectarea şi execuţia. Dacă nu o să avem contestaţii, final de an sau începutul anului viitor intrăm la lucrări”.

Deşi deocamdată nu există un buget pentru acest proiect, Peşteşan spune că „vrem să vedem ce iese din studiul de fezabilitate şi o să facem o rectificare bugetară undeva în luna august”.

Citește și

Turiști exasperați de serviciile proaste de pe Otopeni: Am așteptat vineri noapte o oră și un sfert să pot ieși de pe aeroport/ O oră la banda de bagaje și alt sfert de oră la validarea jetonului de parcare

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...