G4Media.ro

Papa Ioan Paul I va fi beatificat / A murit după treizeci…

Sursa Foto: e-comunio.ro

Papa Ioan Paul I va fi beatificat / A murit după treizeci de zile după ce a fost ales papă

Vatican- Albino Luciani, ales ca Ioan Paul I în Capela Sixtină la 26 august 1978 și care a murit după treizeci și trei de zile, în noaptea dintre 28 septembrie și 29 septembrie, având cel mai scurt pontificat din istoria modernă, va fi beatificat, scrie Corriere Della Sera, citată de Rador.

Papa Francisc l-a primit marţi dimineaţă pe cardinalul Marcello Semeraro, autorizând Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretul prin care se recunoaște un miracol atribuit mijlocirii lui Luciani, ultimul pas formal înainte de beatificare. Data va fi stabilită de Suveranul Pontif.

Biserica a recunoscut ca fiind miraculoasă vindecarea, care a avut loc la 23 iulie 2011 la Buenos Aires, a unei fetițe de unsprezece ani care suferea de „encefalopatie inflamatorie acută severă şi stare de rău epileptic refractar malign”, şi căreia medicii nu-i mai dădeau multe zile de viaţă.

Inițiativa de a-l invoca pe Papa Luciani pentru a mijloci pentru vindecarea copilului (pentru Biserică nu fericitul sau sfântul este cel care face minunea, lui i se adresează rugăciunea pentru a mijloci în faţa lui Dumnezeu), fusese luată de parohul parohiei de care aparținea spitalul, un preot foarte devotat Papei Luciani.

Fiul unui muncitor socialist care a lucrat mult timp în Elveția, în momentul alegerii sale ca Papă, Luciani era patriarhul Veneției. Nu-şi imaginase ca va fi ales și oftând, le-a spus cardinalilor prezenţi în Capela Sixtină: „Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce aţi făcut!”. În stema episcopală, alesese cuvântul „humilitas”.

Papa Luciani a fost primul papă care a ales un nume dublu, care a renunțat la „încoronare” şi care vorbea despre el însuși la prima persoană și nu folosind „pluralis majestatis”, fiind în multe privințe un precursor, liber de tirania lui „aşa s-a procedat mereu”.

Sursa: Corriere della Sera / Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sunt sigur că lui îi mai pasă…

  2. Astia sunt mai decenti nitel, nu au atat aur pe ei ca manelistii nostri.

  3. Total gresita alegerea fotografiei…..E de la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea….