G4Media.ro

Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioși să acționeze împotriva „răului” și să…

Photo © Xantana | Dreamstime.com

Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioși să acționeze împotriva „răului” și să nu se mulțumească doar cu confortul material al lumii moderne

„Un creștin fără curaj, care nu-și direcţionează puterea spre bine, care nu deranjează pe nimeni, este un creștin inutil. Să ne gândim la asta”, a afirmat Papa Francisc, miercuri, în timpul Audienței Generale.

Pontiful, care continuă ciclul de cateheze „Viciile și virtuțile”, și-a concentrat predica pe „tărie”, a treia dintre virtuțile cardinale, cea mai „combativă”, potrivit Rador Radio România.

Această virtute, a subliniat Papa Francisc, „este legată deseori de autorii scolastici de ceea ce anticii numeau „apetit irascibil”. Gândirea antică nu și-a imaginat un om fără patimi: pentru că ar fi o piatră. Și nimeni nu a spus că patimile sunt neapărat reziduul unui păcat; numai că ele trebuie educate, trebuie îndreptate, purificate cu apa Botezului, sau mai degrabă cu focul Duhului Sfânt”.

În timpul saluturilor adresate pelerinilor de limbă engleză, Suveranul Pontif a transmis un mesaj poporului din Kazahstan pe care l-a asigurat de apropierea sa spirituală:

„În acest moment, când mai multe regiuni ale ţării au fost lovite de inundații masive care au făcut ca mii de oameni să fie evacuaţi din casele lor, îi invit pe toți să se roage pentru toate persoanele care suferă efectele acestui dezastru natural”, a spus Pap Francisc.

Suveranul Pontif a făcut trimitere și la nevoia de modele a societății actuale:

„În Occidentul nostru confortabil, care a diluat puțin totul, care a transformat calea spre perfecțiune într-o simplă dezvoltare organică, care nu are nevoie de lupte pentru că totul pare identic, simțim uneori o nostalgie sănătoasă pentru profeți. Numai că persoanele incomode şi vizionare sunt foarte rare. Avem nevoie de cineva care să ne mişte din locul moale în care ne-am culcuşit și să ne facă să repetăm cu hotărâre nu răului și la tot ceea ce duce la indiferență.”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...