G4Media.ro

Papa Francisc, de Ziua Mondială a Copiilor: „Ştiu că sunteţi întristaţi de…

sursa foto: Vincenzo PINTO/ AFP

Papa Francisc, de Ziua Mondială a Copiilor: „Ştiu că sunteţi întristaţi de războaiele care provoacă atât de multe morţi şi suferinţe. Sunteţi îngrijoraţi de schimbările climatice şi de consecinţele lor”

Papa Francisc a dat startul unui meci de fotbal între două echipe foarte tinere, în cadrul primei ediţii a Zilei Mondiale a Copiilor, sâmbătă, la Roma, dând el prima lovitură a mingii cu piciorul, transmite Agerpres, care citează France Presse.

Sub privirea amuzată a papei argentinian, un mare fan al fotbalului, cele două echipe s-au înfruntat timp de cinci minute, acoperind aproximativ jumătate de teren, amestecând copii foarte mici cu unele dintre fostele glorii ale „calcio”-ului italian, printre care Gigi Buffon.

La sosirea sa pe stadionul olimpic, papa Francisc a fost întâmpinat cu entuziasm de zeci de mii de copii de pe toate continentele, însoţiţi de familiile lor.

Mai devreme în cursul dimineţii, papa a primit un grup de copii ucraineni şi palestinieni, potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului, care nu a oferit mai multe detalii.

„Ştiu că sunteţi întristaţi de războaiele care provoacă atât de multe morţi şi suferinţe. Sunteţi îngrijoraţi de schimbările climatice şi de consecinţele lor”, a scris papa în mesajul adresat copiilor.

Ziua Mondială a Copiilor este o iniţiativă a papei Francisc, care a fost întrebat anul trecut de un copil de ce nu au copiii propria lor zi, în condiţiile în care copiii mai mari au propria lor zi, Ziua Mondială a Tineretului (World Youth Day – WYD), de zeci de ani.

El a luat parte la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu mai mulţi copii, împărţind dulciuri în jurul său.

Unui copil care l-a întrebat dacă pacea este posibilă, el i-a răspuns că „pacea este întotdeauna posibilă”, iar pentru a o obţine trebuie să dai mâna cu vecinul tău, a spus el, strângând mâna copilului şi invitându-i pe toţi cei prezenţi pe stadion să facă acelaşi lucru.

Ziua Mondială a Copiilor se va încheia duminică cu o slujbă în Piaţa Sfântul Petru, prezidată de papa Francisc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Asta înseamna să fi un Papă adevărat,dacă e nevoie să dai și în mintea copiilor,în sensul bun al cuvântului.

  2. O ticaloasa instrumentare a copiilor in slujba agendei socialist-progresiste a carui soldat credicios este actualul papa.