G4Media.ro

Papa Francisc cere o aplicare strictă a dreptului canonic pentru a combate…

sursa foto: Twitter/ Vatican News

Papa Francisc cere o aplicare strictă a dreptului canonic pentru a combate abuzurile din Biserica Catolică: ”Este un pas important spre restabilirea dreptăţii”

Papa Francisc a cerut o aplicare strictă a dreptului canonic pentru a combate abuzurile din Biserica Catolică, informează vineri Agerpres, care citează dpa şi Ansa.

„Biserica, cu ajutorul lui Dumnezeu, îşi urmăreşte cu hotărâre angajamentul de a face dreptate victimelor abuzurilor comise de membrii noştri, aplicând cu deosebită rigoare şi atenţie dreptul canonic prevăzut”, a declarat suveranul pontif.

Papa a făcut aceste comentarii la Palatul Apostolic, la primirea reprezentanţilor Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, autoritatea din cadrul Vaticanului care se ocupă de cazurile de abuz.

Francisc a amintit de recentele reforme care înlesnesc tragerea la răspundere a abuzatorilor din cadrul Bisericii.

„Am actualizat recent normele privind infracţiunile rezervate Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, din dorinţa de a face acţiunea judiciară mai incisivă. Doar aceasta nu poate fi suficientă pentru a pune capăt fenomenului, dar este un pas important spre restabilirea dreptăţii, repararea scandalului şi pedepsirea unui făptaş”, a declarat suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Afirmaţiile Papei vin în contextul în care procurorii din Munchen anchetează 42 de cazuri de comportament inadecvat al unor lideri ai Bisericii Catolice, după noi informaţii privind abuzuri comise în arhidieceza de Munchen şi Freising, precizează vineri.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii Anne Leiding a confirmat pentru dpa lansarea acestei investigaţii, precizând că societatea de avocatură Westpfahl Spilker Wastl (WSW), care a pregătit un raport din partea arhidiecezei, a pus la dispoziţia procurorilor 41 de cazuri în august 2021 şi încă unul în noiembrie anul trecut.

sursa foto: Twitter/ Vatican News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dar , a terminat deja de construit , templu pentru antihrist și de implementat ,, crislamul ,, , mai are timp și de altceva , sărăcuțu pa …….pa ?