G4Media.ro

Papa Francisc apreciază că cei care incriminează homosexualitatea ”greşesc”, într-o scrisoare publicată…

captura video: Vatican Media

Papa Francisc apreciază că cei care incriminează homosexualitatea ”greşesc”, într-o scrisoare publicată pe un site catolic LGBT

Aceia care incriminează homosexualitatea ”greşesc”, afirmă Papa Francisc într-o scrisoare publicată sâmbătă pe un site catolic LGBT, încercând să clarifice declaraţii pe care le-a făcut miercuri, într-un interviu, despre acte homosexuale considerate un păcat, relatează AFP, citată de News.ro

Papa declara miercuri, în acest interviu, că a fi homosexual ”nu este on crimă”.

”Aceasta nu este o crimă. Da, dar este un păcat”, continua el, adăugând că ”păcat este şi să nu dai dovadă de caritate faţă de alţii”.

Într-o scrisoare adresată preotului american James Martin, Francisc scrie că aceste comentarii recente despre homosexualitate erau menită ”să sublinieze că incriminarea nu este nici bună, nici dreaptă”.

Scrisoarea Suveranului Pontif, în vârstă de 86 de ani, este un răspun la o scrisoare a lui James Martin, care cerea o clarificare după declaraţiile de miercuri făcute agenţiei Associated Press (AP).

”Voiam să spun că cel care vrea să incrimineze homosexualitatea greşeşte”, scrie Francisc în această scrisoare, scrisă în spaniolă şi publicată pe site-ul Outreach, un site catolic LGBT, al cărui redactor-şef este James Martin.

Francisc subliniază că declaraţiile sale cu privire la păcat erau o trimitere la învăţătura morală a Bisericii Catolice.

”Atunci când spun că este un păcat, mă refer pur şi simplu la învăţătura morală catolică, care spune că orice act sexual în afara căsătoriei este un păcat”, scrie el.

”Bineînţăeles, trebuie să luăm întotdeauna în considerare circumstanţele, care pot diminua sau elimina o greşeală”, adaugă el.

”Aşa cum puteţi vedea, repetam un lucru general. Ar fi trebuit să spun «este un păcat, ca orice act sexual în afara căsătoriei»”, precizează Papa.

Aceste declaraţii intervin cu câteva zile înaintea unei vizite a Papei în Republica Democratică Congo şi în Sudanul de Sud, unde incriminarea homosexualităţii este curentă.

Problema homosexualităţii a provocat un clivaj major în Biserica Catolică, între modernizatori şi conservatori.

Francisc a provocat o controversă după ce a fost numit papă, în 2013, prin atitudinea sa relativ liberală faţă de orientarea sexuală.

În pofida faptului că Francisc a primit adesea homosexuali şi a declarat că ei ar trebui să fie primiţi în sânul Bidericii, el nu deviază de la linia învăţăturii catolice cu privire la căsătorie, definită ca o uniune între un bărbat şi o femeie, în vederea procreării.

Într-o scrisoare adresată în iunie 2021 lui James Martin, Papa i-a mulţumit preotului pentru munca sa legată de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT), subliniind natura care include a catolicismului şi scriind că Dumnezeu ”îi iubeşte pe fiecare dintre copiii săi”.

Cu câteva luni mai înainte, Vaticanul reafirma că el consideră homosexualitatea drept ”un păcat” şi că persoanele de orientare homosexuală nu pot primi sacramentul căsătoriei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Acest Papa ori n-a citit Biblia ori n-o intelege 😎

  • Le-a facut pe amandoua. Faza e ca acest Papa e cam progresist. In plus B. Catolica si progresistii au niste interese comune. Unul dintre ele e dezincriminarea pedofiliei. Se stie ca in B. Catolica si in LGBTQPSMESL+ sunt o groaza de pedofili.

  • O fi intrat in partidul neo-marxistilor USR.

  • @Fane muitorul – Ia zi bre, fane, tu de cate ori ai citit Biblia? Zic de cate ori pentru ca nu poti sa intelegi biblia daca o citesti o singura data. Deci, de cate ori ai citi-o?
   Stai linistiti copii, nu e nimic dincolo, asa ca fiti buni aici, in viata asta, ca alta nu aveti. Iar moralitatea Bibliei, hm, sa avem iertare, cu greu poti sa treci de ororile pe care le insira acolo cu titlu de fapte „sfinte”. Decat asemenea moralitate, mai bine lipsa. ////////////

  • @Fane muitorul – Ia zi bre, fane, tu de cate ori ai citit Biblia? Zic de cate ori pentru ca nu poti sa intelegi biblia daca o citesti o singura data. Deci, de cate ori ai citi-o?
   Stai linistiti copii, nu e nimic dincolo, asa ca fiti buni aici, in viata asta, ca alta nu aveti. Iar moralitatea Bibliei, hm, sa avem iertare, cu greu poti sa treci de ororile pe care le insira acolo cu titlu de fapte „sfinte”. Decat asemenea moralitate, mai bine lipsa. ………………….

 2. Se știe ca…..
  Da surse sa fii credibil și sa nu te caute avocații!

 3. Serios, prietene? Chiar ti-e greu sa dai un search pe Google?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases_in_Europe

 4. Ce va tot mirati atat,prelatii catolici majoritatea sunt gay,e normal pt ei sa le tina apararea

 5. O rusine de papa

 6. Pai pedofilia,curvia,hotia,minciuna si marlania au mers mana in mana cu religia.Asa e si la noi,doar ca pana in 89 aceste fapte erau ascunse, dupa 89 au fost musamalizate iar ca sa iasa la iveala inca avem nevoie de jurnalisti adevarati…ca sa nu mai vorbesc de autoritati unse cu toate alifiile de BOR

 7. Cred ca Papa Francisc ar fi fost foarte bun pentru o biserica woke+lgbt si antifa. Incet, incet are tot mai putina legatura cu doctrina crestina. De altfel nici nu cred ca a fost vreodata crestin, ci doar marxist.

 8. ” Cum sa ajungi in Rai ” – in pregatire la Editura …

 9. Și rupți-n tur ie aproape oameni. Nu mai râdeți de iei ca iei ie supărăcioși. Instabili iemoționali, plânge repede ca deh.
  Pfizeru nu a dezvoltat un vaccin pentru ei?

 10. Nu cred ca a existat vreodată în istorie vreun papa care sa fac o declarație atât de scandaloasa despre homosexualitate.
  Categoric creștinismul nu-i condamna pe homosexuali dar întotdeauna homosexualitate a fost considerata ca o blestemație.
  Dacă BC va continua pe linia aceasta cu siguranță va sfârși ca bisericile protestante din N Europei.