G4Media.ro

Papa Francisc a folosit un termen insultător şi vulgar vorbind despre homosexualii…

Sursa foto: Alberto PIZZOLI / AFP

Papa Francisc a folosit un termen insultător şi vulgar vorbind despre homosexualii din Biserica Catolică (media)

Papa Francisc a folosit recent un termen insultător şi vulgar vorbind despre homosexualii din Biserica Catolică, au informat luni mai multe media italiene, citate de AFP, transmite Agerpres.

Vorbind în timpul adunării Conferinţei Episcopale Italiene de acum o săptămână, papa i-ar fi invitat pe episcopi să nu primească homosexuali în mod deschis în seminariile religioase, spunând că sunt deja prea mulţi ‘pederaşti’, conform celei mai apropiate traduceri.

El a folosit un cuvânt din dialectul Romei, „frociaggine”, considerat în italiană vulgar şi insultător pentru homosexuali.

„Potrivit episcopilor contactaţi” de Corriere della Sera, „este evident că suveranul pontif nu era conştient de cât de insultătoare erau cuvintele sale în italiană”, a scris principalul cotidian italian pe site-ul său.

„Mai mult decât jenă, cuvintele sale au fost întâmpinate cu un râs neîncrezător, deoarece gafa” papei, a cărui italiană nu este limba sa maternă, „a fost evidentă”, a adăugat ziarul.

Cotidianul La Repubblica oferă aceleaşi informaţii, citând mai multe surse concordante.

Publicaţia aminteşte că papa Francisc a militat întotdeauna pentru o Biserică primitoare pentru toţi, fără distincţie de orientare sexuală, dar a insistat în timpul acestei întâlniri asupra interzicerii seminariilor pentru homosexualii declaraţi.

Solicitat să comenteze, Vaticanul nu a reacţionat imediat, precizează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Vatticanul,ultimul bastion al inchizitiei