G4Media.ro

Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria…

Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei, din cauza pandemiei

Sala de presă a Sfântului Scaun a anunțat că papa Francisc, din cauza actualei stări de urgență sanitară și cu scopul de a evita riscul de infectare între persoane, a decis să anuleze tradiționalul act de venerație pe care pontifii îl fac pe 8 decembrie la imagina Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei. Papa va înlocui omagiul public de venerație cu o rugăciune în privat, relatează Vatican News.

Într-un comunicat emis luni, 30 noiembrie a.c., Sala de presă a Sfântului Scaun anunță că ”pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârși un act de devoțiune în privat, încredințând Fecioarei Maria orașul Roma, locuitorii acestuia și pe numeroșii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiționalul act de venerație la Neprihănita se datorează situației actuale de urgență sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni”.

Printr-o tradiție de aproape două secole, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, celebrată anual pe 8 decembrie, Suveranii Pontifi efectuează un scurt pelerinaj la imaginea monumentală a Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredința Maicii lui Dumnezeu orașul, locuitorii și speranțele viitorului. De obicei, traseul pe care papa parcurge distanța dintre Cetatea Vaticanului și Piazza di Spagna este flancat de mari mulțimi de persoane, romani și turiști, care merg la același monument religios fie înainte, fie după vizita papei.

Sursa: Vatican News

Foto: Vatican Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Purtătorul de cuvânt al patriarhiei și cel al lui MACHE poate citesc și transmit șefilor ce înseamnă credință de la Bunul Dumnezeu și respectul ptr credință și credincioși. BANUL este dumnezeul popilor ortodocși români și al pesedeilor cei măna de la spate.Invătati să respectați legile sunt făcute și pentru voi popilor. Sunteți lipsiți de smerenie. Sunt creștin ortodox și-n ma simt reprezentat de unii dintre voi.

  • Nu e fix asha… Diferenta mare e data de faptul ca in lumea catolica donatiile la biserica nu se fac precum in lumea ortodoxa, punand cate un ban la cutia milei, platind un acatist sau fortand enoriasul sa cumpere lumanari doar de la biserica. In lumea catolica, mai peste tot, contributia la biserica e platita de orice angajat, sub forma unui impozit colectat de stat si platit bisericii. Si in conditiile astea, la catolici sursele de venit nu s-au diminuat precum la ortodocsi, si nici din pelerinaje nu se strang bani.

 2. Aoleu, nu știe pic de business. Așa se întâmplă cand iti pasa se semeni si ai chiar har Dumnezeiesc – anulezi pelerinaje pentru a-ti proteja enoriasii. Bravo!
  La noi, Dumnezeu cu mila, scăpa cine poate, conducerea Bisericii nu pare sa aibă grija de enoriași. Nu am văzut niciun caz de ajutor social din partea lor, niciun suport acordat in pandemie etc. Daca s-au întâmplat si au fost mediatizate, imi cer scuze ca nu am citit despre asta.
  Acum, cine e mai credincios si mai cu grija fata de semeni si mai cu frica de Dumnezeu? Cei care amana pelerinaje pentru a-i proteja pe enoriași? Sau cei care îi cheamă sa se inghesuie fara sa le pese de riscurile la care ii supun?

 3. de cateva saptamani urmăresc la TV MARIA Rozariul si liturghia din fiecare seara la ora 18 . sunt niste preoți extraordinari, se vede ca fac nu din obligatie liturghiile , predica ajunge la sufletul omului de la Catedrala Sf Iosif din București ori Sf Petru si Pavel din Bacău ori din Oradea.
  Si cantorii canta dumnezeiește, e o fata tânără în București are o voce ireală. si nu numai ea.
  Si preoții canta frumos si absolut toți sunt extraordinari, te simti om cu ei este ceva absolut ireal in lumea asta reificata.

 4. Eu am fosst mereu liber cugetator dar acum am ajuns la o varsta la care ma atrage domeniul credintei. E drept ca si sotia mea este un motiv in acest sens. Doar ca nu stiu ce sa aleg. Sotia mea este catolica, eu sunt nascut din parinti ortodocsi si botezat de ei ca ortodox. Totusi ce vad in ortodoxie imi displace. Recunosc ca ma simt atras de catolicism si asta nu numai legat de ce se intampla acum in pandemie. Participarea la slujbele catolice imi da o dispozitie buna intotdeauna pe cand participarea la cele ortodoxe e mai degraba o corvoada. Ce sa fac? Ce religie sa aleg? Ce sfat imi dati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.