G4Media.ro

Panică pe Bursa de la New York și în Asia din cauza…

Panică pe Bursa de la New York și în Asia din cauza epidemiei de coronavirus. Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere zilnică din istorie

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York a încheiat ședința de joi a Bursei de la New York cu cea mai mare scădere înregistrată într-o zi, transmit USA Today. CNN și Fox News. Și Bursa din Tokyo a înregistrat vineri scăderi masive, indicele Nikkei scăzând cu 4% față de joi, potrivit CNBC. Piețele bursiere din China, deja afectate grav, își continuă scădere atât la Shenzen, cât și în Hong Kong și Shanghai.

Prețul petrolului a scăzut la 46 de dolari barilul (crude oil).

Motivul panicii investitorilor la bursă este epidemia de coronavirus și impactul acesteia asupra economiei globale.

Temerile că virusul originar din China s-ar putea răspândi și în SUA a determinat scăderea generală a acțiunilor companiilor listate și a dus la prima scădere serioasă a Dow Jones din decembrie 2018 încoace, pierderile fiind estimate la mii de miliarde de dolari.

”Suntem în cădere liberă. E cea mai rapidă scădere pe care am văzut-o în mulți ani, și nu știu când s-ar putea opri”, a declarat pentru USA Today un manager de portofoliu la o societate de brokeraj, vorbind despre reacția piețelor la criza coronavirusului.

Epidemia de coronavirus, care amenință să se transforme într-una globală (pandemie) a dus la încetinirea circulației oamenilor, a bunurilor, dar și a capitalurilor.

Foto: Bursa din New York / Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Specula nicidecum panica.

  2. lasa sa scada.. azi probabil va scadea si mai mult iar cand se va folosi oficial termenul „Pandemie”, vom vedea o scaderea de inca cateva procente. Economia lumii nu era pregatita pentru un asemenea scenariu..”black swan” :). In acelasi timp e o oportunitate fantastica de cumparat la reducere!

    • Daaa … black swans se vand ca grauntele acuma, la kilogram – cate 300 deodata.
      Nu mai sunt black swans ce erau odata. Asteptam alte culori. De green swan deja am auzit.

  3. Cum a cazut, asa o sa-si revina. Cele putin cele occidentale. Fluctuatiile pe piata sunt normale, chiar si atunci cand sunt pentru motive inchipuite. De aia se chiama piata, pentru ca fluctuatiile accidentale se corecteaza singure in jurul valorilor de echilibru ale tendintelor pe termen lung.

  4. Romanii sunt linistiti il au pe Catu.

  5. Pana una-alta, anvergura scaderilor la burse trebuie sa compenseze cresterile aberante rezultate in urma politicilor de quantitative easing.