G4Media.ro

Pandemia a influențat piața chiriilor. Ce sume se cer în marile orașe…

Pandemia a influențat piața chiriilor. Ce sume se cer în marile orașe din țară pentru locuințele disponibile? (Analiză)

Noul sistem de muncă la distanță impus în pandemie și lansarea cursurilor online au avut impact și asupra pieței chiriilor, arată analiza trimestrială a portalului Imobiliare.ro. Specialiștii constată că noile tendințe din piața muncii par să se fi perpetuat, iar datele centralizate de Analize Imobiliare relevă că cererea pentru apartamente și case de închiriat se află, per ansamblu, la un nivel mai scăzut comparativ cu anul anterior la nivelul a șase mari centre regionale monitorizate.

Cum au evoluat prețurile în marile orașe din țară

Potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare, suma medie solicitată pentru un apartament se situa, trimestrul trecut, la 7,5 euro pe metru pătrat în București, în scădere cu 5,1% față de perioada similară a anului anterior. Pe următorul loc în clasamentul prețurilor de închiriere se află Cluj-Napoca (cu o medie de 7,1 euro pe metru pătrat, în scădere cu 6,6%), orașul de pe Someș fiind urmat de Iași (6,6 euro pe metru pătrat, în creștere cu 1,5%), Brașov (6,4 euro pe metru pătrat, în creștere cu 1,6%), Timișoara (6,2
euro pe metru pătrat, în scădere cu 3,2%) și, respectiv, Constanța (6,3 euro pe metru pătrat, în creștere cu 6,7% față de anul anterior).

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.