G4Media.ro

Pană generală a distribuţiei de carburant în Iran / Consiliul Suprem al…

Foto: Pixabay

Pană generală a distribuţiei de carburant în Iran / Consiliul Suprem al Securităţii Naţionale dă vina pe un atac cibernetic

O pană generală a distribuţiei de carburant avea loc marţi, în Iran, din cauza unui atac cibernetic, a anunţat Consiliul Suprem al Securităţii Naţionale, cea mai înaltă instanţă iraniană în domeniul securităţii, relatează News.ro, care citează AFP.

”Consiliul Suprem al Securităţii Naţionale a confirmat că este vorba despre un atac cibernetic împotriva sistemului informatic al distribuţiei de carburant”, a anunţat televiziunea de stat.

”Detalii despre atac şi originea acestuia fac obiectul unei anchete”, potrivit aceleiaşi surse, care nu face alte precizări.

Posturi oficiale iraniene de telviziune prezentau marţi staţii de alimentare cu carburant închise, la care s-au format cozi lungi de aşteptare.

”Oficiali din domeniu” au declarat, cu puţin înainte de anunţul Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale, că nu exclud să fie vorba despre un atac cibernetic, aşa cum se evoca pe reţele de socializare iraniene, potrivit televiziunii de stat.

”O reuniune de urgenţă are loc la Societatea Naţională iraniană de Distribuţie a Produselor Petroliere, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei, Fatemeh Kahi, citată de televiziunea de stat.

Agenţia conservatoare de presă Fars face o legătură între această pană şi marcarea, la 15 noiembrie, a datei la care în Iran au izbucnit manifestaţii violente, în 2019, după anunţarea bruscă a unei scumpiri a benzinei.

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Space jews!

  2. lsraelitii astia se baga pe unde nu trebuie!

  3. Niște români tecrini au avut ceva de spus în comentariile de mai sus…

  4. Sugi pxxa la israeliti!