G4Media.ro

PAMFLET Povestea câinelui care se pregătea să plece de la măcelărie. Falsa…

PAMFLET Povestea câinelui care se pregătea să plece de la măcelărie. Falsa ieșire de la guvernare a lui Tăriceanu în câteva relatări spumoase de Sebastian Lăzăroiu

Fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a postat pe Facebook, începând cu 12 august, mai multe comentarii în care ironizează amenințarea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de a ieși de la guvernare. Lăzăroiu evocă declarația lui Tăriceanu, care afirma pe data de 13 august, răspuzând criticilor săi: ”Am auzit și alte expresii de genul <<câinele nu pleacă de la măcelărie>>, vedeți proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunț pe foarte mulți că colegii mei sunt vegetarieni”. Pornind de la această declarație, fostul consilier prezidențial ridiculizează comportamentul liderului ALDE, comparat cu câinele măcelarului.

Redăm mai jos cele mai spumoase texte postate de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook începând cu 12 august:

”Acum chiar vă zic bancul cu ALDE care pleacă de la guvernare.

Un câine slab, slab, costeliv (cam de 4%) pleacă amețit dintr-o măcelărie. Pe trotuarul din fața măcelăriei, un alt câine se uită la el uimit:
– Nu pot să cred ce văd. Ești primul câine care pleacă dintr-o măcelărie.
Și cotarla costelivă:
N-am plecat. Am ieșit la o țigară.”

…..

”Și azi, toată ziua, ALDE a ieșit de la guvernare. Ca și săptămâna trecută, ca și acum două săptămâni, ca și mâine, ca și săptămâna viitoare. E un proces fără sfârșit, un fel de BREXIT, un intestin infinit – ALDE iese de la guvernare.

Ceea ce îmi amintește de bancul acela:

Un câine se pregătea să plece din măcelărie, dar era atît de ghiftuit că nu se putea ține pe picioare.

….

„Am auzit și alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeți proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunț pe foarte mulți că colegii mei sunt vegetarieni”, a mai spus Tăriceanu pentru mediafax.

Apropo de colegii lui Tăriceanu, mi-am amintit un banc:

Pentru că tot făcea mofturi, măcelarul se hotărăște să-l alunge pe dulău din măcelărie. Dar nu știe cum să facă. Îi zice cu vorba bună, nimic. Îl amenință, nimic. De câte ori îl invita să plece, câinele se ruga să-l mai lase. „Ce o să zică javrele celelalte când mă vor vedea? O să râdă de mine. Ai milă, măcelare”. Până intr-o zi, când măcelarul se satură și, ca să nu mai stea la parlamentări, îi bagă dulăului un ardei iute în dos. Dulăul țâșnește ca o rachetă. 100 de metri în 3 secunde, dă ocolul orașului de trei ori, se oprește gâfâind, îi vine ideea să scoată ardeiul cu dinții. Se învârte în loc, se moșmondește, până la urmă reușește să scoată ardeiul. Tocmai atunci apare un alt câine și-l privește ironic:
-Te-am văzut alergând prin oraș. Te-a dat afară de la măcelărie?
-Nici vorbă. M-am apucat de alergat, nu mai merge, sunt hotărât să trăiesc sănătos.
-Aha. Și cu ardeiul ăla ce e in gura ta?
-Tocmai ce ți-am zis. M-am hotărât să trăiesc sănătos. Am devenit vegetarian.

….

Tăriceanu: „Nu cred că anunțăm pe 20 august decizia ALDE despre guvernare.”

Plecarea din măcelărie se amână sine die. Ceea ce-mi amintește, desigur, de un banc.

Câinele îl anunță pe măcelar:

-Pe 20 august, am plecat. Te pup dulce. Vezi tu…

Măcelarul răsuflă ușurat – „Doamne ajută!”

Se face 20 august, vine măcelarul la slujbă, cotarla tot acolo.

-Păi? N-ai zis 20 august?
-Anul câinelui, fraiere. Suntem în anul maimuței.

….

”Trebuie să recunosc că mi-a plăcut Dăncilă zilele astea. I-a dat niște poșete în cap bătrânului șantajist că s-a auzit zornăind mărunțișul până la Videle. E ea puțină la minte, dar are inimă fata, nimic de zis.”

….

”Nu putea începe săptamâna asta fără ieșirea ALDE de la guvernare. Ceea ce îmi amintește de un banc.

Câinele se ceartă rău cu măcelarul pentru că primește numai resturi. Furioasă, javra zice:
-Așa deci? Bineeeee…
După care incepe să meargă tiptil spre ușa măcelăriei. Face doi pași, dar în urma lui lasă miros de hălci și oase care-l amețește. Mai face încă doi pași, se uită cu coada ochiului la măcelar, nimic. Acela stă țeapăn cu mâinile la piept și nu dă niciun semn că regretă. Mai face doi pași spre ușă, din urmă îl ajunge un iz de costițe înnebunitor, aproape că i se înmoaie picioarele. Măcelarul, la fel, inflexibil. Mai face doi pași si ajunge, în sfârșit, câinele în pragul ușii de la măcelărie. Se uită afară, haos și pustiu, se uită în urmă, hălci de carne în galantar și măcelarul uităndu-se indiferent la el. Atunci câinele se întoarce la macelar și-i zice.
Am ințeles că vrei să-ți iei un galantar nou. Am măsurat. Sunt 8 pași, deci cam 7 metri și jumătate, ca să știi ce să cumperi.”

….

”Joacă tare blonda. Dar așa merită milogii ăștia.

Bancul era așa:

Un câine se pregătea să-i spună măcelarului că pleacă de la măcelărie, dar avea gura atât de plină de salivă încât nu putea vorbi.

…..

”Ieri karma a inceput să-i zâmbească ironic lui Tăriceanu. Jocul lui duplicitar se apropie de sfârșit, după 30 de ani în care a păcălit pe toată lumea, un șir de trădări și ipocrizii lung cât tranziția.

Ultima lui mișcare, cea cu ieșirea de la guvernare și cu șantajul la PSD, nu doar că-l șterge de pe radarul politicii, dar îl scoate din scenă ridicol și umilit.

Așadar, Tăriceanu a incercat o schemă „complexă”. Amenință cu spargerea majorității în speranța că pesediștii își vor rupe papucii in campania de prezidențiale să-i strângă lui voturi. Ca să facă amenințarea credibilă, se întâlnește cu Ponta și anunță o alianță politică cu ProRomânia. Asta se presupune că ar fi dat o speranță parlamentarilor ALDE, oaste de strânsură, că își pot menține mandatul într-o viitoare legislatură, chiar dacă ies cu un an înainte de la guvernare. Pentru că, nu-i așa?, dacă tot nu mai existăm după 2020, de ce să nu mai stăm un an în măcelărie?

Viorica nu s-a intimidat. I-a propus lui Ponta să-l bage la guvernare în locul ALDE și bonus oastea de strânsură a lui Tăriceanu („vegetarienii” cum îi numește el). Poate că jocul i-ar fi reușit șefului ALDE dacă nu ieșea ieri Daniel Constantin (numărul doi în ProRomânia) care l-a tamponat tandru pe Tăriceanu, numindu-l „rebut politic”. Pe micuțul Daniel, Tăriceanu îl executase sumar acum câțiva ani. Și Tudose (ProRomânia) și-a arătat colții cu ceva vreme în urmă. Pe Tudose, Tăriceanu l-a văzut sub bocancii lui Dragnea, cu doi ani înainte, și a intors capul indiferent.

Colac peste pupăza, ieri, la „negocierile” cu PSD, Viorica a absentat semnificativ. Atmosfera în ALDE e sumbră. Schema cu ProRomânia nu mai e credibilă după ce Daniel Constantin a lansat ghiuleaua. Ieșirea de la guvernare pare un moft al lui Tăriceanu, parlamentarii se pregătesc să facă ce știu ei mai bine, anume să sară în barca mai mare.

Campania de prezidențiale o să-l prindă pe Tăriceanu singurel, cu cei 4% de la europarlamentare, și total decredibilizat în ochii susținătorilor și partenerilor. Ce-ți poți dori mai mult de la un sfârșit de carieră politică?”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Lazaroiu, omul cu Alba ca Zapada, spunea (si nu cred ca i-a trecut) multe prostii altadata, dar aia cu ciinele vegetarian mi-a placut.

 2. SUPREMA UMILINȚĂ !….Să ți-o tragă la poponeț VEORICA !?!…Poate fi un bun antrenament pentru călin în perspectiva iminentei hotărâri ce va urma pentru…sperjur și Microsoft !…Fă-ți stoc de alifie căline, căci te așteaptă vremuri…căcăcioase !…:)))))

 3. Radeti, voi, dar targuiala lui Tariceanu nu e deloc lipsita de obiect. Tariceanu stie ca o va lua in mana la prezidentiale, insa este impins de la spate de ALDE Norica Nicolai si Vosganian: astia vor (si finalmente vor primi) de la PSD, o ciosvarta de 5% la alegerile parlamentare, pentru servicii de Cex oral in Parlament. Pentru 5% si Cex oral, pentru asta este fezandat acum Tariceanu.

 4. super spumosu’ si desteptu’ asta facea bancuri si cu elena udrea? nu ca nu ar avea dreptate cu astia de mai sus, dar sa stim si noi daca e de cursa lunga sau spumos si destept doar ocazional

 5. Ce mai vrea si rasuflatul asta,oricum nu este decat o „javra”,dar,nu costeliva s-a imbuibat destul nu sperie pe nimeni si nu produce decat sila !

 6. Excelent, felicitari, dle Lazaroiu!
  De mult nu mai am ciiti ceva atat de spumos la adresa incompetentilor si mincinosilor care ne conduc!
  Toata familia s-a distrat copios, am trimis postarea dvs tuturor cunsocutilor!!

 7. La cat de prostovan este tovarasul lazaroiu, devenit ministru fara sa fi „practicat” vreodata vreo meserie la ce sa te astepti. ca tot vorbea o alta „dasteapta” de „incompetenta” si de „minciuna”. Vezi ca zoaia lazaroiu v-a „codus” bey fratilor. Isi luase consilier pe unul de punea termopane alt exemplu de competenta.

  In rest circ la asta mestecatorul lazaroiu este competent ca si adulatorii sai.