G4Media.ro

Kelemen Hunor: Vom spune oamenilor să meargă la referendumul pentru justiție/ Pambuccian:…

Kelemen Hunor: Vom spune oamenilor să meargă la referendumul pentru justiție/ Pambuccian: În rândul grupului minorităților naționale trendul e de susținere

Deputatul Varujan Pambuccian a declarat, joi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că în rândul grupului minorităţilor naţionale trendul este unul de susţinere a referendumului, dar există şi excepţii, iar liderul UDMR a anunțat că formațiunea va îndemna comunitatea maghiară să meargă la vot.

„Noi am spus că există puncte de vedere diferite în interiorul grupului, adică sunt organizaţii care susţin realizarea referendumului, tematica sa, sunt organizaţii care nu s-au exprimat până în momentul de faţă, probabil că urmează să se consulte în interiorul lor, sunt organizaţii care nu susţin. Dar, în general, trendul este unul de susţinere, din ce am putut să constat până acum. Am discutat şi chestiuni care privesc organizaţiile care formează grupul nostru şi chiar i-am solicitat preşedintelui o discuţie mai serioasă pe una dintre teme, eventual, poate, şi o mediere”, a spus Pambuccian, citat de Agerpres.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările de joi de la Cotroceni că formaţiunea sa va face tot ce poate pentru a mobiliza electoratului atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum.

„I-am spus domnului preşedinte că avem o experienţă cu un referendum foarte similar de acum 10 ani, experienţa şi concluziile noastre de atunci sunt relevante, importante şi din acest punct de vedere vom încerca şi vom face tot ce ţine de noi pentru o mobilizare atât la alegerile europarlamentare, pe care le considerăm importante, poate cele mai importante din ultimi 10 ani, dar şi pentru referendum. Vom spune oamenilor să meargă să îşi spună punctul lor de vedere despre cele două subiecte şi despre întrebările pe care nu le cunoaştem în acest moment. În ceea ce priveşte tematica, noi credem că la primul subiect rezultatul este previzibil, nu cred că vor fi oameni care vor spune ‘nu’ pentru această întrebare, dacă trebuie sau nu amnistie şi graţiere pentru faptele de corupţie. De aceea, surprize acolo sigur nu vor fi. Pentru a doua întrebare, legată de ordonanţele de urgenţă, noi suntem mai radicali decât propunerea preşedintelui Iohannis, noi credem că instituţia ordonanţelor de urgenţă din Constituţia României trebuie eliminată. Nu este nevoie de ordonanţe de urgenţă absolut în niciun domeniu”, a spus Kelemen la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a adăugat că instituţia ordonanţelor de urgenţă a creat mai multe pagube în societate, considerând că legiferarea delegată către Guvern nu este un lucru bun şi de aceea trebuie eliminată, mai puţin în caz de război şi catastrofe.

sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pambucian si Hunor mint cum respira…

    • Nu neapărat: merg și ei pe calul castigator, după aia vor pune cate piedici pot pentru blocarea schimbării constituției.

  2. Modificările Codului Penal nu treceau de Parlament fără votul minorităților! Pambuccian, alt armean mînjit, ca Vosganian cel Miruit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.