G4Media.ro

Pakistanul ridică interdicţia impusă grupării islamiste la originea protestelor anti-Franţa

Pakistanul ridică interdicţia impusă grupării islamiste la originea protestelor anti-Franţa

Pakistanul a decis vineri să ridice interdicţia impusă unei grupări islamiste radicale la câteva săptămâni după ce a fost inclusă pe lista neagră pentru proteste violente anti-franceze provocate de furia împotriva apărării de către preşedintele Emmanuel Macron a dreptului de a publica caricaturi ale profetului Mahomed, relatează DPA.

Reprezentarea lui Mahomed nu este permisă în Islam, fiind considerată ofensatoare de către majoritatea musulmanilor.

Extrema dreaptă Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP), care susţine controversatele legi privind blasfemia în ţară, va avea din nou voie să participe în politică şi să organizeze mitinguri, a declarat un oficial.

„Procesul de ridicare a interdicţiei a început de astăzi (vineri). Un comitet va îndeplini acum cerinţele legale şi administrative”, a declarat oficialul Ministerului de Interne, sub condiţia anonimatului.

Membrii TLP au blocat autostrăzi, au umplut străzile şi s-au ciocnit cu poliţiştii la protestele pentru a forţa guvernul să-l expulzeze pe ambasadorul francez la începutul acestei luni.

Guvernul a reacţionat prin arestarea şefului grupării şi impunerea unei interdicţii în virtutea legilor antiteroriste menite să restricţioneze TLP de la strângerea de fonduri, organizarea de mitinguri şi participare în politică.

Dar autorităţile au trebuit să cedeze după ce au promis să ridice interdicţia când activişti ai grupului au luat ostatici mai mulţi poliţişti în oraşul Lahore (est).

TLP a devenit importantă în 2017 pentru sprijinul acordat legilor blasfemiei cerând moartea pentru insultarea Islamului sau a profetului musulman Mahomed.

Macron a apărat dreptul revistei satirice Charlie Hebdo de republicare a caricaturilor lui Mahomed şi al profesorilor de a arăta asemenea imagini în clasă în numele libertăţii de exprimare, după ce un profesor a fost decapitat de un islamist radical după ce a făcut acest lucru.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Dar autorităţile au trebuit să cedeze după ce au promis să ridice interdicţia când activişti ai grupului au luat ostatici mai mulţi poliţişti în oraşul Lahore (est).”

    Pakistanul are un prim ministru populist și imbecil, nu e o surpriză că cedează în fața cu teroriștilor.