G4Media.ro

Pakistanul reacționează: A efectuat atacuri aeriene împotriva unor tabere separatiste din Iran

Foto: Pixabay

Pakistanul reacționează: A efectuat atacuri aeriene împotriva unor tabere separatiste din Iran

Armata pakistaneză a efectuat în cursul nopţii atacuri vizând grupuri rebele din Iran, a declarat, joi, pentru AFP, o sursă din cadrul serviciilor de informaţii pakistaneze, după ce un atac iranian pe teritoriul său a ucis doi copii, transmite News.ro.

„Pot doar să confirm că am efectuat atacuri împotriva unor grupuri armate antipakistaneze care au fost vizate în Iran”, a declarat sursa, care nu era autorizată să vorbească oficial, adăugând că va urma o declaraţie guvernamentală.

Jurnalistul Salman Masood, care acoperă Pakistanul pentru The New York Times din 2021, relatează pe X (fostul Twitter) că forţele aeriene pakistaneze au efectuat în cursul nopţii atacuri aeriene asupra taberelor separatiste Baluch din Iran. Potrivit relatării, au fost vizate cel puţin şapte tabere, situate între 40 şi 50 de kilometri în interiorul teritoriului iranian.

Aceste lovituri au loc la mai puţin de 24 de ore după ce Iranul a folosit „rachete şi drone” pentru a lovi două baze ale sediului central al grupării Jaish al-Adl (Armata Justiţiei în limba arabă) în provincia pakistaneză Baluchistan.

Iranul şi Pakistanul se acuză reciproc în mod frecvent că permit grupurilor de rebeli să opereze de pe teritoriul celeilalte ţări pentru a lansa atacuri, dar rareori sunt implicate forţele oficiale ale vreunei ţări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. intarata-i drace