G4Media.ro

Pakistan: Partidele rivale fostului premier Imran Khan au ajuns la un acord…

Sursa foto: Unsplash / Hamid Roshaan

Pakistan: Partidele rivale fostului premier Imran Khan au ajuns la un acord de coaliţie guvernamentală

Partidele rivale fostului premier încarcerat Imran Khan au anunţat marţi că au ajuns la un acord de coaliţie guvernamentală ce prevede desemnarea lui Shehbaz Sharif în funcţia de premier, relatează AFP.

Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Imran Khan a obţinut cel mai mare număr de locuri în Adunarea Naţională la alegerile legislative din 8 februarie, însă acum este exclus de la putere în urma acestui acord, transmite Agerpres.

„Partidul Popular Pakistanez (PPP) şi Pakistan Muslim League (PML-N) a lui Nawaz au atins numărul necesar (de locuri) şi vom forma un guvern”, a declarat preşedintele PPP, Bilawal Bhutto Zardari, la o conferinţă de presă la Islamabad.

Aceasta alianţă între Pakistan Muslim League (PML-N) a lui Nawaz Sharif şi Partidul Popular Pakistanez (PPP) al lui Bilawal Bhutto Zardari pune capăt mai multor zile de negocieri.

Potrivit acestui acord, PML-N, care s-a clasat pe locul al doilea în alegeri, şi PPP îl vor propune pe Shehbaz Sharif, fratele lui Nawaz Sharif, pentru funcţia de premier, şi pe fostul preşedinte Asif Ali Zardari (2008-2013), soţul fostului premier asasinat Benazir Bhutto, pentru funcţia de şef al statului.

„Speram că Shehbaz Sharif va deveni în curând premierul ţării şi întreg Pakistanul ar trebui să se roage pentru ca guvernul să aibă succes”, a mai spus Bilawal Bhutto Zardari.

„Ne confruntăm cu provocări considerabile (…). Trebuie să scoatem Pakistanul din aceste dificultăţi”, a subliniat Shehbaz Sharif la o conferinţă de presă.

Bilawal Bhutto Zardari a precizat că partidele din coaliţie au convenit asupra portofoliilor ministeriale, care vor fi detaliate în zilele următoare.

Cele două partide, conduse de două dinastii politice majore ale ţării, şi-au unit deja forţele în 2022 pentru a-l înlătura de la putere pe Imran Khan în urma unui vot de neîncredere, înainte de a forma o coaliţie până la dizolvarea Adunării Naţionale în august, înaintea alegerilor.

Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) a denunţat o fraudă masivă la alegerile legislative şi afirmă că a obţinut suficiente locuri în parlament pentru a putea guverna.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...